Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

Poslednja šansa za Dandok da ostane u trci sa Šamrokom

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.06.22. | 13:26

Republika Irska 1: Lilivajtsi u prilici da smanje zaostatak za liderom na pet bodova uz meč manje

Posle tronedeljne pauze usled internacionalne pauze, Premijer divizija Republike Irske se vraća u velikom stilu. U sklopu 20. kola šampionata Dandok dočekuje Šamrok Rovers u sudaru najboljih timova dosadašnjeg toka kampanje (20.45).

Fokus se vraća na domaća pitanja, a bilo je teško poverovati posle prve serije mečeva da će Dandok biti tim koji izaziva Roverse na vrhu tabele. Ekipa Stivena O'Donela ima sjajan rekord kod kuće, pomešan sa solidnom odbranom, i to ju je dovelo do druge pozicije, na osam koraka zaostatka od Šamroka, uz duel manje.

Izabrane vesti

Večerašnji sudar otuda može da bude ključan. Pobeda Detelinara povećala bi njihovo vođstvo na vrhu na 11 bodova i to bi bilo skoro nemoguće premostiti do kraja kampanje. Postoji u taboru domaćina zabrinutost da bi u slučaju kiksa trka za titulu mogla da se završi pre nego što se učini da je uopšte počela.

20.45: (3,30) Dandok (3,10) Šamrok (2,20)

Šamrok Roversi su u veoma ugodnoj poziciji za trenutnu fazu kampanje, a u ovosezonska dva okršaja sa Dandokom puleni Stefena Bredlija nisu poraženi. Kod kuće su slavili minimalcem, dok je na Orijel parku završeno bez pogodaka.

Kormilar Šamroka nije šokiran kada vidi Dandok na drugoj poziciji.

"Oni su dobra ekipa, a znamo da od prvog kola imaju veoma iskusnu kičmu u timu, igrače koji su osvajali lige. Uopšte nije iznenađenje gde se nalaze, očekujemo da će biti odmah do nas do kraja sezone, tako da znamo da će to biti teška utakmica i ona na kojoj moramo da budemo na nivou da bismo dobili tri boda", ocenio je Bredli.

Domaći sastav spada u kategoriju najuspešnijeg u prethodnoj dekadi. Osvojio je pet kruna, ali u poslednje dve sezone nije bio tako uspešan i dva protekla šampionata pripala su Šamroku. Od dosadašnjih 18 duela, Dandok je izgubio samo dva, što je najmanje od svih. Ipak, izgubio je mnogo bodova u sedam remija. Konsolidovao se sa četiri vezane pobede, a učinak kod kuće u vidu sedam trijumfa i dva remija za poštovanje.

Šamrok ima, pomenuli smo, osam bodova i duel više. Mogao je i bolje, ali je u poslednjem duelu na strani neočekivano izgubio od Drogede (0:1) i potom se pred reprezentativnu pauzu "izvadio" kod kuće sa Šelburnom (2:0).

REPUBLIKA IRSKA 1 - 20. KOLO

Petak

20.45: (1,95) Bohemijans (3,25) Šelburn (3,80)

20.45: (1,25) Deri Siti (5,50) Drogeda (10,0)

20.45: (3,30) Dandok (3,10) Šamrok (2,20)

20.45: (1,25) Sent Patriks (5,20) UCD (11,0)

Subota

20.45: (1,95) Slajgo (3,30) Fin Harps (3,80)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Irska 1DandokŠamrok

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara