Komentari na vest

Postekoglu podigao Engleze na noge: VAR urušava autoritet sudija, umesto tolikog stajanja više bih voleo da smo igrali fudbal

O

Opa Miki

pre 6 meseci

Ovaj Postekoglu postaje ozbiljno gotivan trener.
N

NH

pre 6 meseci

Citam komentare i vidim koliko ne citate tekst nego trcite da vredjate coveka. izjavio je izmedju ostalog "odluke sudija su takve kakve su, nekad su nam na stetu, nekad na korist, ali moraju da se postuju". Celu pricu o VARu nije pricao u smislu da su ga sudije ostetile, naprotiv, rekao je da postuje sudije i da ne komentarise sudjenje. Pricao je o VARu upravo kao o necemu sto spusta nivo postovanja prema sudijama i kao necemu sto besmisleno mnogo usporava fudbal (sa cime mozemo da se slazemo ili ne, sve ok). Tako da to "a nije ti smetalo protiv Liverpula" nema veze sa mozgom, nije covek ni na trenutak rekao da je zbog sudija izgubio, naprotiv. Gotivan covek, stara skola, zavredjuje postovanje.
S

Sadio Bukayo

pre 6 meseci

Sjajna rekapitulacija, bravo!
L

Lk

pre 6 meseci

Var je ubio fudbal,a i navijanje.Gol tehnologija dobro i poluautomatski ofsajd,ostalo najobicnija glupost.
П

Паун

pre 6 meseci

Свака одлука која укључује коришћење ВАР-а је разумна. Поред тога што си навео, и код досуђивања једанаестерца и код евентуалног црвеног картона га треба користити. Замисли ситуацију да играју нпр. Дортмунд - Бајерн. Дортмунд напада, улази у казнени, играч Бајерна стартује и прави прекршај за пенал. Судија превиди ту одлуку јер није сигуран, Бајерн има контру и из минималног офсајда даје гол за 1:0 и победу. Сад, пошто имамо ВАР и рачунај да имаш нормалног судију, не ове Енглеске, он погледа снимак, поништи гол Бајерна и досуди пенал за Дортмунд који га претвара у погодак и победу. Из угла Бајерновог навијача је ВАР тај који не ваља јер је "укаљао" лепоту фудбала, а из угла навијача Дортмунда је ВАР ствар која је "спасила" фудбал. Свако има своје виђење око ВАР-а, али уз правилно обучене судије, по мени може само унапредити игру и смањити грешке које би евентуално могле утицати на резултат.
П

Паун

pre 6 meseci

Није ВАР лош ако га судије погрешно (или уопште не умеју да) користе. Била је гомила ситуација из прошле и ове сезоне где сви ми поред малих екрана видимо на успореном снимку шта се десило, помислимо да је одлука чиста и очигледна и онда главни судија уз асистенцију онога из ВАР собе донесе неку тотално леву одлуку да се запиташ јеси ли ти луд или они...
D

Dario1104

pre 6 meseci

U pravi si, meni pada napamet odmah Svetsko penal nad mitrovicem, crveni protim Humelsa, Dortmund Sporting
D

Druže

pre 6 meseci

A krađa protiv Liverpul-a? Ništa a?
Č

Ček malo

pre 6 meseci

A kad su sudije pokrale Liverpul tad je sve bilo okej? Ništa ti smetalo nije? Kakav licemer. Zato Totenhem neće ništa osvojiti (kao i obično).
n

nisi kukao

pre 6 meseci

kada su Liverpulu poništilu gol prošlog meseca,pa ste dobili utakmicu koju bi izgubili inače...
C

Ccn

pre 6 meseci

Neka traje i 4 sata svaka utakmica. Ako je to cena koja se placa da niko ne bude pokraden, treba je platiti. Nema vise fantomskih golova, golova iz ofsajda, ponistenih regularnih golova, nedosudjenih penala ili odsviranih penala koji to nisu. Desi se nekad koja greska, ali je zaista retkost. Jos kad bi postojala ogranicenja za budzete i pojacanja, pa imali bi opet nesto sto lici na sport.
T

Trololo

pre 6 meseci

Retkost? Grese iz nedelje u nedelju, iz utakmice u utakmicu. Toliko losih odluka, cak i uz upotrebu VAR-a, to je prosto zastrasujuce.
Т

Тopdzija

pre 6 meseci

Има друже, нажалост много! Ливерпулу против истог Тотенхема свирали офсајд иако је играч био унутра око 60цм, Арсенал против Њукастла уништен одлукама вара, Јунајтеду су донели пар одлука крајње дискутабилних(на штету и у корист) итд, итд. Конкретно у Енглеској најлошије функционише вар провера, знамо и због чега! Треба оправдати толике паре и улагања (из бог зна каквих послова). Мафија је преузела фудбал што ће га довести до пропасти, у то сам више него сигуран! Спортски поздрав.
T

Trololo

pre 6 meseci

Druze, u korist Junajteda su doneli jednu jedinu odluku, a negde sam procitao da ih je cak 9 bilo protiv Junajteda. Junajted je bas unisten sudijskim odlukama ove sezone.
T

Twix

pre 6 meseci

U tome i jeste draz. I greske su deo fudbala. O nekim greskama od pre 30 godina se i danas prica i navijaci se i dan danas peckaju. To je lepota. A kakav je fudbal danas, navijaci utakmicu zaborave dok stignu do izlaza stadiona.
l

lignjoslavov plankton

pre 6 meseci

Da je babi kkhkm, bila bi deda. A Romero je zaslužio crveni i ranije startom na Kolvilu. Udogi dva čista žuta kartona. Ne podržavam nijedne, ali i Totenhem je djelovao haotično.
G

Gost300

pre 6 meseci

Sve bi se to moglo "progutati" i sto ubija draz,kad posle vidis da je dobro donijelo klubu za koji navijas,ali njima var ni za sta ne sluzi,milion gresaka,"zaborave" izvuci liniju kod ofsajda i da ne nabrajam,ovi iz totenhema se zale,a var je morao gledati i ono namjerno sutanje sa zemlje od strane Romera,pa Gimaraes namjerno laktom udara Zorzinja,pa kradja protiv Liverpula itd.Sve u svemu var je lakrdija u Engleskoj makar...
K

Kleo

pre 6 meseci

Ovaj Poketino bolje da cuti umesto sto prica kako su dobro igrali, jedva ih dobise sa 2 igraca vise, uspeli da prime gol i dopuste im stopostotnu sansu.
i

igor978

pre 6 meseci

VAR je neophodan da bi se iskorenilo nameštanje mečeva na najvišem nivou fudbala, ali se pogrešno primenjuje u nekim slučajevima. Kao prvo, potpuno je besmisleno da VAR postoji a da nije dato pravo trenerima da bar jednom na meču zatraže VAR! Ako sudija ima jedini pravo da zatraži ili da NE zatraži VAR, onda sudija opet može odlučiti ishod meča. Zatim, ono čekanje da se akcija završi od strane linijskih sudija kada je igrač u ofsajdu po 1m i više je potpuno besmisleno - igrači troše energiju uzalud, a mogu se i povrediti! Treće, definisati u svim ligama KO, KADA i ZA KOJE SITUACIJE MOŽE DA TRAŽI VAR, da se ne dešava kao u Srbiji da VAR sudija zove glavnog sudiju i za situacije za koje nema pravo da reaguje, ili da se glavne sudije ne odlučuju da gledaju VAR iako su situacije kritične.
i

igor978

pre 6 meseci

VAR je neophodan da bi se iskorenilo nameštanje mečeva na najvišem nivou fudbala, ali se pogrešno primenjuje u nekim slučajevima. Kao prvo, potpuno je besmisleno da VAR postoji a da nije dato pravo trenerima da bar jednom na meču zatraže VAR! Ako sudija ima jedini pravo da zatraži ili da NE zatraži VAR, onda sudija opet može odlučiti ishod meča. Zatim, ono čekanje da se akcija završi od strane linijskih sudija kada je igrač u ofsajdu po 1m i više je potpuno besmisleno - igrači troše energiju uzalud, a mogu se i povrediti! Treće, definisati u svim ligama KO, KADA i ZA KOJE SITUACIJE MOŽE DA TRAŽI VAR, da se ne dešava kao u Srbiji da VAR sudija zove glavnog sudiju i za situacije za koje nema pravo da reaguje.
O

Ogi1410

pre 6 meseci

Hahaha da da, sad ga urušava, a nije ga urušava protiv Liverpula i sad na utakmicu Njukast-Arsenal, da je var radio kako treba Romero bi dobio crveni prije onoga penala zbog namjernog udaranja igrača bez lopte tako da...
S

Statler

pre 6 meseci

VAR nije savršen ali je doprineo da utakmice budu regularnije, sviđalo se to nekom ili ne.
4

46

pre 6 meseci

Poketino ako ovo stvarno misli da mu je ekipa igrala dobro i da su zaslužili 3 boda... Nemam komentar.
P

Peki30

pre 6 meseci

Čelzi je realno imao dosta sreće, Romero je bio neoprezan i start jeste po novim pravilima za crveni, kao i drugi žuti koji su kasnije dobili. Ali Čelzi treba dobro da se zamisli, da je bilo 11 na 11, izgubili bi ovo glat, Son je promašio čistu šansu na 1-2. Totenhem sad ima dosta problema za odbranom, što zbog povrede Van der Vana, što zbog crvenih.
M

Mk

pre 6 meseci

Oni dok su bili 11 na 11 dobri su bili malo ste subjektivni,oni su se uplasili kad su bili 11 na 9 sto je tatalno nerazumljivo,nisu mogli gol da daju i na prazan gol da je bilo mucno gledati to,od druge strane svaka cast igracima Totemhemu na brobenosti sa 9 igraca,vecina ekipa bi igrala bunker tada oni nisu,ali mora se reci i da su tim sa najprljavijih igraca u ligi,uvek je bilo carki i opasnih duela izmedju ova dva tima,ali ovu utakmicu su bas preterivali,na neke situacije je sudija i progledao niz prste igracima Totenhema.