Vejn Runi (©Reuters)
Vejn Runi (©Reuters)

Povratak na mesto uspeha: Runi je novi menadžer Di Si Junajteda

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.07.22. | 05:02

Slavni Englez vraća se u Vašington za koji je svojevremeno igrao dve godine

Posle dve godine mučenja u posrnulom Derbiju, Vejn Runi ima novi posao. Slavni Englez postaće menadžer Di Si Junajteda.

Nekadašnji as Mančester Junajteda i Evertona vraća se u Vašington, u timu za koji je igrao u sezonama 2018. i 2019. Runi i tim iz prestonice SAD-a postigli su dogovor, javili su američki mediji. Jedan od najboljih engleskih fudbalera u ovom milenijumu primećen je na aerodromu u glavnom gradu SAD-a u nedelju uveče, što je još jedan znak da je posao utanačen i da se samo čeka zvanično potpisivanje ugovora.

Izabrane vesti

Runi se posle dve godine igranja u Vašingtonu, vratio u otadžbinu 2019. Igračku karijeru je završio u Derbi Kauntiju u kome je i počeo trenersku. Prošle sezone nije uspeo Ovnove da ostavi u Čempionšipu. Nekadašnji premijerligaš upao je u finansijsku krizu. Englez se hrabro uhvatio u koštac s problemima, i pored minusa od 21 boda oduzetih Derbiju od strane Engleskog saveza, do nekoliko kola pre kraja najjače druge lige na svetu se borio za opstanak, ali misija je bila osuđena na neuspeh.

Četvrtak, 02.00: (2,30) Di Si junajted (3,35) Kolumbus (3,10)

Posle užasnog starta sezone tima iz Vašingtona, uprava Di Si junajteda je uručila otkaz Argentincu Ernanu Losadi. Kap koja je prelila čašu bio je debakl u subotu od Filadelfije (0:7). To je bio četvrti poraz u prethodnih pet kola u šampionatu za ekipu iz prestonice. Imaće Runi težak zadatak da pokrene klub koji je sa Čikagom trenutno na poslednjem mestu u šampionatu SAD-a sa 17 bodova, sa minimalnim šansama da se izbrori plej-of u Istočnoj konferenciji MLS-a.

Naredni meč Di Si igra u četvrtak ujutru po našem vremenu sa Kolumbusom.



tagovi

TransferiLetnji prelazni rok 2022Di Si JunajtedVejn Runi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara