Pre dve godine Pato, Vicel, Kanavaro, Luis Fabijano, Žadson, Liga šampiona... Danas ugašeni

Vreme čitanja: 1min | uto. 12.05.20. | 08:47

Tjanđin Kvanžan više ne postoji...

Kriza je trajala duže vreme pre pandemije, ali korona je dovršila stvar - kineski superligaš Tjanđin KvanžKian danas je i zvanično ugašen! Usled velikih dugova, klub koji je ove sezone trebalo da započne svoju četvrtu sezonu u elitnom rangu kineskog fudbala, izdao je poslednje saopštenje u kome se kaže da više ne postoji kao sportski kolektiv.

Najmanje desetak klubova u profesionalnim ligama Kine ugašeno je u poslednjih šest meseci, međutim Tjanđin je prvi iz Superlige. Kako javljaju tamošnji mediji mesto ovog tima u predstojećoj sezoni trebalo bi da zauzme ekipa Roberta Donadonija - Šenžen.

Izabrane vesti

Tjanđin spada u one klubove koji su poslednjih godina nemilice trošili na velike svetske zvezde. Za ogroman novac dovodili su Alešandrea Pata, Aksela Vicela, Antonija Modesta, Luis Fabijana, Žadsona... Sa klupe ih je vodio Fabio Kanavaro i 2017. uveo u azijsku Ligu šampiona. Tada se pominjalo da bi kao pojačanje mogli da kupe i Dijega Kostu.

Nepune tri godine kasnije sve se raspalo. Posle svega 13 godina od osnivanja Tjanđin više ne postoji.

Nova sezona u Kini trebalo je da krene krajem februara, kada je zbog COVID-19 odložena na neodređeno vreme. Nove informacije kažu da prvenstvo moglo da startuje u junu.


tagovi

Tjanđin KvanžanKina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara