"Vofgang Niersbah"
"Vofgang Niersbah"

Predsednik FS Nemačke pao zbog podmićivanja!

Vreme čitanja: 1min | pon. 09.11.15. | 23:41

„Tužno je i bolno što me tertete za nešto sa čim nisam direktno imao veze", poručio je Volfgang Niersbah

Vofgang Niersbah

Volfgang Niersbah je podneo večeras ostavku na mesto predsednika Fudbalskog saveza Nemačke, nakon skandala oko podmićivanja za dobijanje organizacije Svetskog prvenstva 2006. godine, koji je narušio reputaciju ove organizacije.

Izabrane vesti

Niersbah (64), koji je pod istragom zbog pronevere novca i utaje poraza preuzeo je odgovornost za uplatu od 6.700.000 evra na račun FIFA, za koju se smatra da je bila namenjena kako bi se njegovoj zemlji dodelila organizacija Mondijala 2006. Ipak, negirao je da je išta loše uradio. 

Funkcioner i njegovi saradnici se brane da je sporni novac uplaćen kao deo finansijskog dogovora sa FIFA kako bi obezbedili poziciju FS Nemačke pred kasniju prearaspodelu zarade od Svetskog prvenstva koja je iznosila čak 250.000.000 švajcarskih franaka.
„Odlučio sam da se povučem kako bih zaštitio svoj Fudbalski savez. Morao sam to da učinim jer je to znak moje odgovornosti. Bio sam od prvog dana kampanje za dobijanje Mondijala u timu koji se time bavio i tvrdim da nismo učinili ništa nelegalno“, istakao je Niersbah.

Na čelu FS Nemačke proveo je punih 25 godina. Počeo je kao portparol, pa generaln isekretar, da bi 2012. bio izabran i za predsednika.
„Tužno je i bolno što me tertete za nešto sa čim nisam direktno imao veze. Još jednom želim da napomenem da nisam imao pojama o uplatama i zato mi ovaj odlazak još teže pada“, zaključio je Niersbah.

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Action Images)


tagovi

Volfgang NiersbahskandalFudbalski savez Nemačke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara