Kejlor Navas (Reuters)
Kejlor Navas (Reuters)

Premijer liga ili na Ronaldovu preporuku? Kejlor Navas napušta PSŽ

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.01.23. | 11:11

Kostarikanac može da bira gde će

Juče je Pablo Sarabija napustio PSŽ i preselio se u redove premijerligaša Vulverhemptona, a sledeći koji je na izlaznim vratima Parka prinčeva i takođe bi mogao na Ostrvo je Kejlor Navas. Ili će možda u Saudijsku Arabiju?

Iskusni Kostarikanac se više ne miri sa ulogom Donarumine rezerve u Pari Sen Žermenu i ove zime će promeniti sredinu. Pitanje je samo da li na zapad ili na istok.

Izabrane vesti

Engleski premijerligaši Notingem Forest i Bornmut su pokazali konkretan interes za Navasa. Notingem je u problemu posle povrede prvog golmana Dina Hendersona koji će biti odsutan sa terena nekoliko nedelja. Alternativa mu je veteran Vejn Henesi ali očigledno sa Šumari nemaju previše poverenja u iskusnog Velšanina. Zato je poslata ponuda Navasu i čeka se njegov odgovor. Što se Bortnmuta tiče, na njegovom golu su u dosadašnjem delu sezone skoro podjednaku minutažu imali Irac Travers i Brazilac Neto ali nijedan nije zadovoljio. Zato i Bornmut želi Navasa kao rešenje na gol liniji.

Međutim, problem bi mogao da bude ugovor iskusnog Kostarikanca u Parizu. On ima još godinu i po ugovora sa Svecima prema kojem zarađuje preko 7.200.000 evra neto godišnje što je na bruto nivou oko 12.000.000 evra. Previše čak i za premijerligaše.

Ali ne i previše za saudijski Al Nasr.

Klub koji je u centar pažnje svetske javnosti došao angažmanom Kristijana Ronalda je trenutno u hitnoj potrazi za golmanom. Prvi čuvar mreže David Ospina je teško povredio lakat , očekuje ga operacija i za njega je sezona najverovatnije završena. Al Nasr se našao u neočekivanoj situaciji, a Kristijano Ronaldo je dao preporuku da se dovede Navas sa kojim je dugo godina bio saigrač u Real Madridu i izuzetno ga ceni.

Novac za Al Nasr nije problem, mada je malo verovatno da će Navasu biti ponuđen isti ugovor koji ima u Parizu. Spekuliše se da bi Saudijci mogli da mu daju oko 4.000.000 evra neto godišnje. Uz određeno obeštećenje kojem se nada PSŽ a koje neće biti veliko jer je francuskom klubu najbitnije da skine rezervnog golmana za platnog spiska.

Konačna odluka će verovatno pasti ove nedelje jer PSŽ dolazi u Saudijsku Arabiju na prijateljski meč protiv kombinovanog tima sastavljenog od igrača Al Nasra i Al Hilala.


tagovi

Kejlor NavasZimski prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara