Foto: Reuters
Foto: Reuters

Problemi sa zubom pokvarili planove: Brazil bez Kazemira, šansa Daglasu Luizu

Vreme čitanja: 1min | sre. 06.10.21. | 03:44

Promena u veznom redu

Nakon što je Kazemiro odgovorio negativno na reprezentativni poziv, Tite, selektor Brazila, odlučio je da konkurenciju na poziciji defanzivnog veznog zaoštri Daglas Luiz.

Usleg problema sa zubom, član Real Madrida nije bio u prilici da se odazove na poziv selektora za oktobarske duele u okciru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, te će njegovo mesto zauzeti igrač Aston Vile.

Izabrane vesti

Brazil u aktuelnom ciklusu očekuju dueli sa Venecuelom, Klumbijom i Urugvajem, a promenu u igračkom kadru potvrdio je reprezentativni lekar.

"Ostali smo u kontaktu sa Kazemirom i Real Madridom. Od kluba smo dobili lekarski izveštaj koji potvrđuje proces u umnjaku usled kojeg je igrač sprečen da trenira narednih pet dana", rekao je Rodrigo Lasmar.

Usled izostanka Kazemira, prva Titeova opcija na poziciji defanzivnog veznog je Fabinjo, međutim Luiz ima čemu da se nada s obzirom na to da je postao praktično redovni član Karioka jer je pozive dobijao i za Kopa Ameriku i Olimpijske igre u Tokiju.

Opcije na pomenutoj poziciji mogu da budu i Edenilson, Fred i Žerson, međutim radi se o igračima sa znatno ofanzivnijim karakteristikama.

Prvi naredni susret Brazil očekuje protiv Venecuele, a potom će olimpijski šampion odmeriti snage i sa Kolumbijom i Urugvajem.

Karioke posle osam utakmica imaju stoprocentan učinak i vrlo ubedljivo hitaju ka svetskoj smotri zakazanoj za narednu godinu.


tagovi

BrazilKazemiroDaglas Luiz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara