Isko (Reuters)
Isko (Reuters)

Propao Iskov transfer u Berlin: Promena uslova u poslednji čas sahranila najveći posao u istoriji Uniona

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.01.23. | 17:03

Španac prošao lekarske preglede, ali neće zaigrati za berlinski klub

Bajkovito izgleda sezona Union Berlina, bajkovito je mogao da bude okončan i zimski prelazni rok. Krčkao se najveći posao u istoriji kluba, štaviše petostruki osvajač Lige šampiona Isko već je prošao lekarske preglede u nemačkoj prestonici... Ostalo je samo da parafira ugovor, ali... Finansijski uslovi su promenjeni u poslednji čas i došlo je do momentalnog okretanja leđa dve strane.

A kao većina poslova koje ne krasi srećan kraj i u ovom postoje dve oprečne priče.

Izabrane vesti

"Tokom razgovora morali smo da saznamo da naš partner u pregovorima više nije voljan da se kreće u okvirima o kojima je prvobitno razgovarano", izjavili su zastupnici španskog fudbalera, a njihove reči sugerišu da je klub iz Berlina naprasno promenio ploču, odnosno finansijske uslove.

Ali ni bundesligaš, trenutno drugoplasirani tim na tabeli što za liderom Bajernom zasotaje şamo bod, nije ostao nedorečen.

"Želeli smo Iska u Berlinu, ali imamo naše limite. Oni su danas prekoračeni što se kosi sa prethodno postignutim dogovorom. Transfer se neće dogoditi", rekao je Oliver Runert, sportski direktor kluba. Dakle, jasno je da obe strane ne mogu biti u pravu.

Trenutno deluje da su pucanjem već viđenog transfera obe strane izgubile. Isko je bez kluba od decembra i raskida ugovora sa Seviljom, a veliko interesovanje pokazivali su samo bundesligaši Union i Lajpcig. Zlatni dečak iz 2012. godine daleko je od majstorskih dana i forme što ga je krasila sredinom prošle decenije. Tokom dana je i trener Lajpciga Marko Roze obelodanio da Isko neće ni u Lajpcig. Dakle, propuštena je šansa da obuče dres kluba koji će se izvesno do kraja sezone boriti za mesto u Ligi šampiona.

Na gubitku je svakako i Berlin koji nikada u svojim redovima nije imao fudbalera takvog kalibra i renomea. Iskovo iskustvo moglo je mnogo da donese popularnim Gvozdenima.


tagovi

Isko AlarkonUnion Berlin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara