Propao transfer Nigerijca u Zvezdu: Dva puta se oprostio od saigrača, a onda je Genk tražio 600.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.02.24. | 11:17

Viktori Benijangba prvo porukom obavestio saigrače da će mu meč sa Denderom (odigran 11. februara) biti poslednji u klupskom dresu, a na treningu pre polaska za Srbiju poželeo je sve najbolje saigračima i zahvalio im na lepim trenucima. Nije ni slutio da bi već u ponedeljak mogao nazad za Belgiju

Transfer talentovanog nigerijskog napadača Viktorija Benijangbe (20) iz Genka u Crvenu zvezdu je delovao izvesno, ali su posao pokvarila visoka potraživanja od strane belgijskog kluba. Kako saznaje Mozzart Sport, u trenutku kada se u pregovore uključio srpski šampion, Genk je duplirao obeštećenje i umesto prvobitnih 300.000 evra tražio 600.000, što čelnici kluba iz Ljutice Bogdana nisu želeli da plate.

Iz Belgije stižu informacije da se Benijangba sve bio dogovorio sa Crvenom zvezdom, dva puta se opraštao od svojih igrača iz mladog tima Genka i otputovao za Beograd, ali dva kluba nakon pregovora nisu pronašla zajednički jezik, pa se u ponedeljak vratio nazad.

Izabrane vesti

Isti izvor navodi da je Nigerijac prvo porukom obavestio saigrače da će mu meč sa Denderom (odigran 11. februara) biti poslednji u klupskom dresu, a na treningu pre polaska za Srbiju poželeo je sve najbolje saigračima i zahvalio im na lepim trenucima. Nije ni slutio da bi već u ponedeljak mogao nazad za Belgiju.

Nigerijac će naredni trening sa ekipom Želea Koena imati tek u četvrtak, s obzirom da mladi sastav Genka danas i sutra ima slobodan dan, a potom se uključiti za pripreme za utakmicu protiv Lomela.

Benijangba je u tekućoj sezoni odigrao 20 utakmica za mladi tim Genka, dao je osam i asistirao za jedan pogodak. U belgijski klub stigao je avgusta 2022. iz egipatske Keramika Kleopatre, ali je transfer pratila kontroverza zbog tvrdnji Selte da je ona prva potpisala ugovor sa nigerijskim fudbalerom. Navodno su klubovi postigli dogovor da Genk plati određeni novac španskom klubu i zadrži Benijangbu.

Mladi napadač u Nigeriji je stasao u ekipi Drim Bojs, odakle je u januaru 2022. godine prešao u Kleopatru, a šest meseci kasnije stigao je u Genk i bio priključen mladom timu koji nastupa u drugoligaškom rangu belgijskog fudbala.


tagovi

Viktori Benijangba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara