Printscreen
Printscreen

Prvi meč i odmah gol: Lukebakio podigao Sevilju sa dna, Dmitrović joj sačuvao prvu pobedu

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.09.23. | 20:37

Belgijancu je bilo dovoljno deset minuta da zatrese mrežu Las Palmasa i donese andaluškom klubu prve bodove u sezoni

Više od mesec dana tapkali su fudbaleri Sevilje u mestu. Nedelje su prolazile, a andaluški tim nije se pomerao sa mrtve tačke. Ipak, u petom kolu Rohiblankosi imaju razloga za slavlje. Više nisu na nuli, osvojili su prve bodove u sezoni! I to ne jedan, već sva tri, pošto su pred svojim navijačima minimalnim rezultatom savladali Las Palmas – 1:0 (0:0).

Na njima mogu da zahvale Dodiju Lukebakiju, strelcu jedinog gola na utakmici, ali i Marku Dmitroviću što je odbranom u nadoknadi meča sprečio goste da se vrate kući sa bodom u džepu.

Izabrane vesti

Lukebakio je u klub stigao desetak dana pre zatvaranja fudbalske pijace, ali je utakmica sa Đironom u prethodnom kolu (stigao dva dana ranije) za njega došla prerano. Večeras se takođe našao na klupi, s tim da je ovog puta u završnih pola sata dobio priliku da upiše debi. I zabeležio ga na najbolji moguću način, pogotkom kojim je Sevilju podigao sa dna tabele.

Konačno su izabranici Hosea Luisa Mendilibara pružili partiju kakva priliči osvajaču Lige Evrope. No, uprkos utisku da su bili tim, inicijativu nisu uspeli da materijalizuju. I večeras je bilo uočljivo da andaluški tim muči muku sa završnicom. Nekoliko prilika nije iskoristio Rafa Mir, ništa učinkovitiji nije bio ni Jusef En Nesiri koji ga je zamenio. Delovalo je da će i posle okršaja sa Las Palmasom Andalužani ostati jedan od najneefikasnijih timova Primere.

Lako je moglo da se desi i da im stigne kazna na drugoj strani. Početkom drugog poluvremena Las Palmas je organizovao kontranapad posle kojeg je Sandro Ramirez sa ivice šesnaesterca zavrnuo loptu u dalji ugao. Dmitrović je odličnom intervencijom odbranio njegov udarac, da bi posle odbitka koji je pokupio Sori Kaba Serhio Ramos u povratničkom debiju (zaigrao umesto Nemanje Gudelja koji je ostao na klupi) sprečio čist gol...

Morao je Mendilibar da reaguje, pa je po isteku sat vremena igre izvršio dvostruku izmenu. Na teren je poslao Lukebakija i En Nesirija. Ispostavilo se da nije mogao da povuče bolji potez, jer upravo je visoki Marokanac glavom šutirao pre nego što je Alvaro Valjes loptu odbio na nogu Belgijanac, koji ju je iz prve zakucao u mrežu.

Las Palmas osim u pomenutoj prilici gotovo da nije pretio. Njemu je efikasnost još veći problem, u uvodna četiri meča postigao je samo jedan gol! Međutim, u finišu je i to moglo da se promeni. Igrala se nadoknada kada je rezervista Havijer Munjoz istrčao ispred Dmitrovića i pokušao da ga savlada, ali mu je srpski čuvar mreže licem odbranio udarac sačuvavši tako Seviljinu prvu pobedu u sezoni!

PRIMERA – 5. KOLO

Petak

Rajo Valjekano - Alaves 2:0 (1:0)

/Palazon 43p, de Frutos 82/

Subota

Atletik Bilbao - Kadiz 3:0 (0:0)

/Guruzeta 66, Viljalibre 68, Injaki Vilijams 90

Valensija - Atletiko Madrid 3:0 (2:0)

/Duro 5, 34, Gera 54/

Selta - Majorka 0:1 (0:0)

/Murići 85/

Barselona - Betis 5:0 (2:0)

/Feliks 25, Levandovski 32, Tores 62, Rafinja 66, Kanselo 81/

Nedelja

Hetafe - Osasuna 3:2 (1:1)

/Mitrović 35, Karmona 51, Maksimović 86 - Munjoz 45, Budimir 57pen/

Viljareal - Almerija 2:1 (1:1)

/Moreno 45+5, Serlot 90+4 - Akijeme 44/

Sevilja - Las Palmas 1:0 (0:0)

/Lukebakio 71/

21.00: (1,65) Real Madrid (3,70) Real Sosijedad (5,60)

Ponedeljak

21.00: (2,70) Granada (3,05) Đirona (2,80)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Las PalmasDodi LukebakioSeviljaPrimera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara