(Reuters)
(Reuters)

Prvi put u karijeri van Italije: Ivana Jurića Ameri vode na Ostrvo

Vreme čitanja: 1min | pon. 12.02.24. | 13:58

Trener Torina glavni kandidat da sedne na klupu VBA

Prethodnu sezonu, prvu po ispadanju iz Premijer lige, okončao je na desetoj poziciji, u ovoj je peti i ako nastavi dobro da gura mogao bi kroz baraž da potraži mesto u elitnom rangu, ali kako god se završi prvenstvo, u narednom bi Vest Bromvič Albion mogao da vodi novi trener.

I to – Ivan Jurić. Hrvatski stručnjak slovi za glavnog kandidata Amerikanaca Krisa Farnela i Aleksa Herna, koji planiraju da preizmu klub od Kineza Gučuan Laija. Bude li se to desilo, prvo će promeniti trenera i otpustiti Karlosa Korberana, Španca angažovanog oktobra 2022.

Izabrane vesti

Kao opcija da za zameni slovi Jurić, kome sa Ostrva nude sjajne uslove. U pitanju je ugovor na tri godine, koji podrazumeva platu od 2.000.000 evra fiksno, uz bonuse. Jurić još vaga, jer nikad u karijeri nije radio van Italije (Palermo, Đenova, Krotone, Verona, uz trogodišnji mandate među Granatama). Ako bi prihvatio ponudu došao bi u sredinu u kojoj je već radio njegov zemljak, Slaven Bilić.

Do preuzimanja svakako ne bi došlo pre kraja sezone u kojoj je Torino na desetoj poziciji Serije A. Ugovor mu ističe na leto, pa to znači da Bikovi nemaju parvo da traže obeštećenje, mada već razmišljaju o potencijalnim naslednicima. Pominju se Đenaro Gatuzo, trenutno angažovan u Marselju, Paolo Vanoli iz Venecije i Rafaele Paladino, strateg Monce.



tagovi

Ivan JurićVest Bromvič AlbionVBATorino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara