Džud Belingem (©AFP)
Džud Belingem (©AFP)

Prvo stomilionsko pojačanje leta, Belingem je Realov!

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.05.23. | 15:07

Liverpul i Siti se pomirili s porazom, Borusija će se opet naplatiti

Navijači su sinoć slavili pobedu košarkaša u Beogradu, ali pravi talas euforije tek sada je zapljusnuo Madrid. Dobro obaveštena Marka tvrdi: Džud Belingem će biti novi fudbaler Reala!

Nije još ništa potpisano, ali Marka ne ostavlja mnogo dileme oko konačnog epiloga, jer Mančester Siti i Liverpul su se navodno već pomirili s porazom. Za Liverpul se to već neko vreme zna, a sada je i Siti morao da prihvati – Belingem želi na “Santjago Bernabeu“. Načelni dogovor je postignut sa igračem, on će potpisati ugovor do 2029. godine.

Izabrane vesti

Sa Borusijom Dortmund još nije bilo rukovanja, ali se problemi ne očekuju jer obe strane znaju gde stoji ova druga, a klubovi su u dobrim odnosima. Borusija doduše neće dobiti svih 140.000.000 evra koliko je tražila, ali neće ni mnogo manje od toga. Kako navodi Marka, obeštećenje će se kretati u rangu od 100.000.000 do 120.000.000 evra. Ili se bar tako nadaju u Madridu.

Belingem će dakle biti prvi igrač čiji će se transfer ovog leta meriti u devet cifara, a to ni ne čudi kada su se tri ovako moćna kluba otimala za njegove usluge. Sam Real je na poslu radio godinu dana, Liverpul više od dve, ali tek posle Mundijala u Kataru je krenulo ozbiljnije licitiranje. Kraljevski klub je tu samo dokazao veličinu.

Nemci nemaju razloga za nezadovoljstvo. Prošlog leta su Erlinga Halanda poslali Sitiju u transferu vrednom 60.000.000 evra. Belingem bi dakle mogao da bude duplo skuplji i opasno se približi rekordu kluba. Trenutno tu laskavu titulu drži Usman Dembele, koji je u sezoni 2017/2018 prešao u Barselonu za 140.000.000! A bilo je tu još sjanih poslova. Džejdon Sančo na primer, on je u sezoni 2021/2022 otišao za Mančester junajted za obeštećenje od 85.000.000. Kristijan Pulišić još ranije u Čelsi za 64.000.000...

Belingema su, tek da podsetimo, u Dortmund doveli iz Birmingema za svega 25.000.000. Ali bio je tada tinejdžer, odlazi kao jedan od najtalentovanijih vezista sveta. A ta škola i košta 100.000.000 koliko će otprilike profitirati Borusija.

Marka piše da je Belingem mogao da više novca zaradi u Engleskoj, ali da je Realu opet prošla priča o sportskom projektu, koja je već upalila u pregovorima sa Orelijenom Čuamenijem i Eduardom Kamavingom. Upravo njih trojica bi u narednim godinama trebalo da izrastu u Realovu kičmu i zamene dokazane majstore kakvi su Luka Modrić, Toni Kros i Kazemiro.

Na krilima Vinisijus i Rodrigo, šteta samo što u napadu nije Luka Jović, i on je viđen kao deo ovog projekta...


tagovi

Džud BelingemLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Real Madrid
Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara