Marko Mirić (©Starsport)
Marko Mirić (©Starsport)

Puca od samopouzdanja na Čika Dači: Ova ekipa ima izuzetan potencijal

Vreme čitanja: 3min | čet. 28.07.22. | 22:21

Kragujevčani u odličnom raspoloženju čekaju derbi sa Vojvodinom

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Kragujevca/

Kragujevački fudbalski bastion, stadion Čika Dača, biće poprište derbija četvrtog kola Mozzart Bet Superlige, u kom će koplja ukrstiti dve - za sada - neporažene ekipe u superligaškoj konkurenciji: Radnički 1923 i Vojvodina (subota, 17.30).

Izabrane vesti

Nepovoljan zdravstveni bilten nije se značajnije odrazio na igru izabranika Dejana Joksimovića na minulom gostovanju u Surdulici. Ponovo su Crveni bili na visini zadatka, u potpunosti su otupeli napadačku oštricu Surduličana, a da su uspeli da realizuju par izglednih situacija pred golom protivnika, mogli su umesto jednog da donesu sva tri boda u prestonicu Šumadije.

Sada je već jasno da će tim sa Čika Dače igrati daleko značajniju ulogu na superligaškoj pozornici u odnosu na prethodni šampionat, koji je obeležila grčevita borba za opstanak.

Dobar početak sezone svakako je podigao raspoloženje u taboru Kragujevčana, što potvrđuju i reči trenera Dejana Joksimovića.

"Atmosfera u ekipi je odlična, što i ne čudi s obzirom na rezultate u prethodnom periodu. Verujem da će igrači zadržati ovaj nivo energije i entuzijazma koji ih je krasio u prethodna tri kola. Još je početak sezone, tako da ne treba brzati sa donošenjem zaključaka, ali mislim da ova ekipa ima izuzetan takmičarski potencijal, koji će, kako sezona bude odmicala, sve više dolaziti do izražaja“, uverava Joksimović.

Predstojeći duel sa novosadskom Vojvodinom predstavljaće svakako najveći test za Joksimovića i njegove učenike. Novosađani su u ovu sezonu ušli sa ozbiljnim takmičarskim ambicijama, koje su potkrepili sjajnim rezultatima na startu prvenstva. Od mogućih devet, tim iz Srpske Atine osvojio je sedam bodova i uz Voždovac je jedina ekipa čija odbrana još nije kapitulirala.

"U goste nam dolazi ekipa koja je projektovana za najviše ciljeve u ovoj sezoni. Dobro su se pojačali tokom letnjeg prelaznog roka, doveli su nekolicinu igrača koji su u stanju da prave razliku u ovom rangu takmičenja, a rezultati koje su ostvarili u prva tri kola samo su potvrda njihovog kvaliteta“, konstatuje Joksimović u analizi rivala.

Mogu li, onda, Kragujevčani u subotu popodne da stanu na put ambicioznim Novosađanima i primoraju ih na prvu predaju u sezoni? Trener Radničkog smatra da je njegova ekipa igrama na startu sezone pokazala da je u stanju da se ravnopravno suprotstavi bilo kom protivniku u superligaškoj konkurenciji.

"Svakako da nam ostvareni rezultati u dosadašnjem delu prvenstva daju za pravo da se nadamo pozitivnom ishodu u subotu. Ukoliko ponovimo sve ono što nas je krasilo u prethodnim utakmicama, a to su energija, taktička disciplina i maksimalna posvećenost svakog igrača, siguran sam da u tom slučaju dobar rezultat neće izostati. Imamo i obavezu više da se potrudimo da pred našom publikom ostavimo najbolji mogući utisak“, apostrofira strateg Radničkog.

Situacija sa igračkim kadrom i dalje nije najsjajnija, ali ima naznaka boljitka.

"Još uvek imamo dosta problema oko sastava ekipe. U odnosu na prethodnu utakmicu u Surdulici bićemo jači za Đorđa Maksimovića i Miloša Milisavljevića. Videćemo da li će u međuvremenu još neko od povređenih igrača uspeti da se oporavi i bude u konkurenciji za predstojeću utakmicu“, otkriva Joksimović.

Zanimljivo je napomenuti da je poslednji međusobni okršaj fudbalera Radničkog 1923 i Vojvodine na stadionu Čika Dača doneo pregršt uzbuđenja i veliki broj golova. Šumadinci su bili uspešniji i slavili su sa 3:2, pa pristalice Radničkog sa razlogom priželjkuju da se sličan epilog ponovi i u subotnjem duelu.



tagovi

Radnički KragujevacKK Radnički KragujevacDejan JoksimovićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara