Puče Hajduk na Poljudu! Biće pakleno posle pauze, slede dva derbija sa Dinamom, pa Rijeka

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.03.24. | 19:42

Splićani sad već zaostaju četiri boda za liderom...

Hajduk kiksa, Rijeka odmiče. Rano je reći da šampionski snovi Splićana nestaju kao mehur od sapunice, ali da su ugroženi - o da, i te kako jesu. Potkraj prošle godine Lokomotiva je na svom terenu odigrala nerešeno sa Bilima (1:1), a večeras kao gost odnela sva tri boda klubu sa Poljuda - 2:1.

Samo u duelima sa zagrebačkim timom Hajduk je prosuo pet bodova, pa kada na to dodamo i onaj skorašnji kiks protiv Varaždina, eto gde su Riječani stekli sadašnja četiri boda viška.

Izabrane vesti

Sve ovo u korist ide i Dinamu. Ukoliko Modri dobiju obe odložene utakmice, skočiće na drugo mesto i razdvojiti Hajduk i Rijeku, imaće samo bod manje od trenutnog lidera.

Utakmicu na Poljudu usmerio je rani crveni karton za defanzivca domaćina Dina Mikanovića. Ovaj je u razmaku od 20 minuta uspeo da dobije dva žuta kartona i ostavio je saigrače na cedilu. Samo dva minuta kasnije Robert Mudržaija pogodio je za 0:1, da bi isti igrač u 60. minutu duplirao prednost gostiju iz Zagreba i potpuno šokirao Splićane.

Zanimljivo da je tom drugom pogotku Mudražije prethodnio promašeni penal Marka Livaje i veliko je pitanje kako bi se dalje odvijao meč da je u 55. minutu najbolji strelac Hajduka pogodio sa 11 metara.

U svakom slučaju, Livaja se upisao u dubokoj sudijskoj nadoknadi, smanjio na 1:2, ali to je bilo sve od domaćina.

Posle reprezentativne pauze Hajduku se praktično lomi sezone. Sledi mu serija paklenih mečeva. Prvo prvenstveni sa Dinamom, pa Kup protiv Dinama (polufinale), a onda slede okršaji sa Rijekom u gostima i Osijekom kod kuće.

Ko preživi, pričaće...




tagovi

Hajduk Split

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara