Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Pukla šestica u Prvoj ligi Srbije: Mačvin najteži poraz u sezoni, IMT-ova potvrda plej-ofa

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.04.22. | 20:05

Šabački tim ponižen u Beogradu...

Nadali su se fudaleri Mačve da će se trijumfom nad IMT-om u 29. kolu Prve lige Srbije približiti plej-ofu korak uoči poslednjeg kola ligaškog dela. Međutm, ekipu Milana Milanovića je na Novom Beogradu dočekala prava katastrofa i ubedljivo najteži poraz od starta sezone - 6:1.

Dva puta je u aktuelnoj takmičarskoj godini ekipa iz Šapca primala po četiri gola, ali nijednom od maja prošle godine (poraz od Rada 7:1), nije delovala tako inferiorno kao danas u srpskoj prestonici. Ne slovi defanziva Mačve za jednu od slabijih u šampionatu, ali ju je domaći sastav danas zaobilazio kako je hteo, osiguravši mesto u plej-ofu i nastavak borbe za avanovanje u Superligu Srbije. Tamo se ove sezone neće naći fudbaleri Mačvem nezavisno od rezultata Loznice i Žarkova u poslednjoj 30. rundi, zbog znatno lošije gol rzlike.

Izabrane vesti

Golovi Nikole Savića iz 20. i 35. minuta možda nisu nagovestili katastrofu kakva se crveno-crnima spremala, ali je posle njih su gosti izgubili svaku veru da bi mogli da se vrate kući neporaženi. Agonija je postala dublja desetak minuta po startu drugog dela kada su vođstvo ubedljivijim učinili Luka Žorić i Vladimir Radočaj.

Nisu do kraja utakmice Traktorisiti povukli ručnu, već su se postarali za najubedljiviju pobedu od maja prošle godine kada su, takođe sa 6:1 savladali kraljevačku Slogu. Mićanovića iz 69. minuta koji se ispostavio kao počasni, samo ih je dodatno razjario, pa su Miloš Luković i Luka Stojanović zapečatili poraz gostiju.

Nisu fudbaleri novobeogradskog tima mogi da poželje impresivniji izlazak iz mini-krize koja je podrazumevala vezane remije sa Inđijom i Žarkovom, te poraz u Loznici iz prethodne runde.

PRVA LIGA SRBIJE – 29. KOLO

Subota

Zlatibor – OFK Bačka 0:0

Železničar – Javor 1:3 (0:0)

/Milošev 62pen – Odita 55, Ivelja 60, Dimitrijević 88/

Timok – Grafičar 1:0 (1:0)

/Božović 45/

Mladost GAT – OFK Žarkovo 2:0 (1:0)

/Vidakov 20, 49/

Loznica – Radnički Sremska Mitrovica 1:2 (0:1)

/Križan 70/

Kabel – Rad 0:3 (0:2)

/Gojković 16, Radivojević 42, Stojanović 59/

Budućnost Dobanovci – Inđija 0:1 (0:1)

/Kovačević 55/

Ponedeljak

IMT Novi Beograd - Mačva 6:1 (2:0)

/Savić 20, 35, Žorić 55, Radočaj 57, Luković 75, Stojanović 89 - Mićanović 69/

***Kvote su podložne promenama



tagovi

IMTMačva Šabac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara