""
""

(R)evolucija - treći Galaktikosi! Real gasi BBC i prelazi na NHL?!

Vreme čitanja: 6min | sre. 17.01.18. | 14:44

Nema sumnje - čeka nas pakleno leto

Da li polako dolazi kraj Realu kakav danas znamo? Da li je došao kraj vladavine Kristijana Ronalda i sprema li se to Florentino Perez da lansira projekat - treći Galaktikosi? Izgleda da fudbalski svet čeka nova revolucija!

Izabrane vesti

Četvrtak, 20.45: (6,25) Leganes (4,00) Real Madrid (1,50)

Novi Galaktikosi su realnost u narednim godinama kontroverzni španski biznismen planira da lansira najluksuzniji projekat, kakav svet još nije video! U danima kada se sve glasnije o nezadovoljstvu Kristijana Ronalda i njegovoj želji da napusti Real zbog toga što nisu učinjeni dovoljni napori kako bi mu se ponudio jači ugovor, shodan bogatstvu na koje pravo polaže Lionel Mesi, Florentino Perez crta poslednje detalje akcionog plana sa kojim bi trebalo da se krene u realizaciju već na leto! 

Trebalo je da počne s Kilijanom Mbapeom prošlog leta, ali kako je ultratalentovani Francuz odabrao Pari Sen Žermen, aktivacija projekta odložena je za naredno leto. 

Prema saznanjima madridskog dnevnika Marka, uvek dobro obaveštenog kada su dešavanja u Realu u pitanju, Kraljevski klub na leto počinje sa gašenjem trilinga „BBC“ (Benzema, Bejl, Kristijano) i počinje sa realizacijom ambicioznog projekta „NHL“ (Nejmar, Azar, Levandovski)! 

Ovakva odluka nije doneta preko noći, ali je i jasno zašto polako dolazi kraj jedne ere. Real zaostaje čak 19 bodova za Barselonom, Kristijano Ronaldo više nije u najboljim igračkim godinama, Gereta Bejla su uništile povrede i odavno više nije na nivou igrača od 100.000.000 evra, dok Karim Benzema beleži najslabije brojke dosadašnje karijere. 

Zbog toga je Perezov plan sledeći - da postepeno smenjuje vrši smenu generacija i skroji tim dostojan Realovog nadimka: Kraljevski klub. 

Centralna figura ovog projekta biće najskuplje plaćeni fudbaler planete - NejmarMarka je već pre nekoliko dana lansirala priču o Realovom projektu „Nejmar 2019“, kada bi Pari Sen Žermenu trebalo da bude isplaćeno preko 400.000.000 evra. Gledajući tržište i da je Kilijan Mbape nedostupan, Real i Perez nemaju bolju opciju za Kristijanovog naslednika od Nejmara. Njegovo fudbalsko umeće, kao i globalna popularnost garantovala bi astronomsku zaradu od prodaje dresova i najjače sponzorske ugovore koji bi ekspresno isplatili pomenutu, gotovo nezamislivu svotu novca za obeštećenje. Ono što je u ovoj priči izuzetno važno jeste da su Perez i njegovi saradnici mišljenja da bi mnogo isplativije bilo dati basnoslovnu platu Nejmaru, pred kojim je budućnost, nego Ronaldu, koji je u završnoj fazi karijere, iako u odličnoj fizičkoj spremi i sa aktivnim ugovorom do 2021. godine. 

Perez, takođe, želi da ispravi veliku grešku iz prošlosti, pošto je Real svojevremeno dozvolio Barseloni da ukrade Nejmara ispred nosa i skroji istoriju kakvu znamo. 

Kako na stadion Santjago Bernabeu veliko fudbalsko ime nije došlo još od 2014, kada je iskeširano 78.000.000 evra za Hamesa Rodrigeza i da su primat na transfer pijaci preuzeli PSŽ i Barselona, razmažena Realova publika očekuje eksploziju već od nadolazećeg leta. A Perez se svim silama trudi da im to i obezbedi. 

Prvi čovek Reala nada se da bi već tokom leta mogao da završi bar jedno bombastično pojačanje, a pikovi su Eden Azar, Robert Levandovski, Mauro Ikardi, Tibo Kurtoa i David De Hea

Nema tajne - Real sve pomenute asove prati mesecima unazad, a situacija oko Azara ide u prilog Kraljevskom klubu. Azarova nikada nije krio želju da zaigra pod trenerskom palicom Zinedina Zidana, svog idola iz detinjstva, a kako još nije stavio paraf na novi ugovor sa Čelsijem, sve su glasnije spekulacije da bi posao mogao da bude završen na leto. Zidan je nekoliko puta javno hvalio Azara i vidi ga kao igrača koji bi se savršeno uklopio u njegov sistem, zato i ne čudi što Real gotovo tvrdoglavo juri Azara.

Roman Abramovič se svojski trudi da se to ne dogodi, u kolarima sve češće kruže priče da Azar ima načelni dogovor sa Realom, ali je njegova skorašnja izjava da čeka da Tibo Kurtoa produži ugovor umirila strasti. Doduše, ni Kurtoa nije tako blizu stavljanja autograma na novi ugovor sa Čelsijem. Belgijski čuvar mreže sanja povratak u Madrid, gde je s ogromnim uspehom branio boje Atletika, a ono što ga ovih dana frustrira jeste to što je udaljen od svoje porodice. Kurtoina žena i novorođenče žive baš u Madridu i njegova želja da bude bliži porodici je jasna. Ali, iz poštovanja prema Atletiku već dva puta je odbio Realove atake. Pitanje je da li bi mogao da odoli novom Realovom napadu, posebno kada mu se predoči šta Perez sprema, a i ukoliko se Atletiko ne aktivira. 

Perezov san je da ovog leta pripremi teren za Nejmarov dolazak kupovinom njegovih partnera u navali. Tačnije, da uz Azar dovede i Levandovskog. Jedan od najboljih golgetera Evrope već nekoliko prelaznih rokova uspeva da se izmigolji iz Realovih šaka, ali ovog leta Perez će krenuti na sve ili ništa. Levandovski je pre nešto više od godinu dana produžio ugovor sa Bajernom do juna 2021. godine, za godišnju platu od 15.000.000 evra. Iako će uskoro napuniti 30 godina, Perez ga vidi kao nadogradnju u odnosu na Karima Benzemu

Posle mesec dana borbe sa povredom Benzema se vraća u tim, suočen sa teretom katastrofalnog učinka u aktuelnoj sezoni. Svega pet golova u 20 utakmica vratio ga je na prosek kakav je imao s početka karijere u Realu. Francuz odavno nije na dobroj relaciji sa navijačima, a Zidan ga štiti uz veru da bi mogao daleko bolje i više.

Ukoliko bi se posao sa Levandovskim kojim slučajem propao, rezervna opcija je Mauro Ikardi!

Italijanska štampa sve glasnije bruji da se „razvod“ Intera i njegovog kapitena bliži, a da je Real spreman da aktivira otkupnu klauzulu od 110.000.000 evra, aktivnu od 1. do 15. jula i važeću samo za inostranstvo. Mada bi Ikardi lično voleo da ostane Interov zauvek. Tu veliki problem pravi Ikardijeva žena i zastupnica Vanda Nara, koja od Intera traži da Ikardi postane najplaćeniji igrač Serije i da dobije ugovor vredan 7.500.000 evra, umesto dosadašnjih 4.500.000 evropskih novčanica. Nara veruje da bi Real mogao da ponudi i duplo više novca od onoga što traži Interu, što bi na kraju moglo da predstavlja i prelomnu tačku u potencijalnom transferu.

Inter želi da Ikardi produži ugovor i čak je spreman da Nari donekle izađe u susret. Problem je to što Inter duguje čak 70.000.000 evra kako bi se podmirile obaveze i prošla rigorozna kontrola finansijskog fer-pleja, a Ikardijeva prodaja bi taj dug podmirila i donela novi kapital koji bi mogao da se iskoristi na tržištu.

Na kraju, Realova najveća želja na gol-crti i danas je David De Hea. I danas se prepričavaju detalji kako je propao De Hein transfer u Madrid, posle čega su pale teške reči na relaciji Real - Mančester junated. Danas je De Hea mnogo bliži produžetku saradnje sa Junajtedom, nego transferu na Santjago Bernabeu, a Žoze Murinjo radi sve da Španac dobije sve finansijske uslove kakve bi dobio i u Realu. U igri je plata od 330.000 evra sedmično, čime bi De Hea postao najplaćeniji igrač Junajteda uz Pola Pogbu

Bilo kako, Real će se Bejla, Ronalda i Benzeme rešiti po svojim uslovima i to samo probranoj grupi klubova. Samo onima koji imaju najjaču platežnu moć - PSŽ, Mančester Siti, Mančester junajted i prebogati klubovi iz arapskih zemalja. 

Drhtala je planeta početkom trećeg milenijuma kada je kada je Florentino Perez predstavio strašne Galaktikose i u Real doveo Zinedina Zidana, Luisa Figa, Ronalda i Dejvida Bekama, za koje je tada izdvojio ukupno 223.000.000 evra. Uprkos svemu, osvojena je samo jedna evropska titula i to u vreme kada Galaktikosi još nisu bili kompletirani. Perezov san o apsolutnoj vladivini evropskim i svetskim fudbalom nije bio ostvaren. Zbog toga se povukao iz kluba u februaru 2006. godine.

Usledile su tri godine ćutanja, a onda se Florentino Perez vratio u predsedničku fotelju i lansirao zastrašujući projekat novih Galaktikosa, čiju su okosnicu predstavljali Kristijano Ronaldo, Karim Benzema, Kaka (kupljeni u razmaku od 10 dana) i Ćabi Alonso! Kroz ceo sistem došli su i prošli Mesut Ozil, Anhel Di Marija i Hames Rodrigez, dok su Luka Modrić, Isko, Geret Bejl i Toni Kros ostali. I za sve njih Perez je kroz pet godina utrošio gotovo 550.000.000 evropskih novčanica! 

Real je za nešto manje od decenije, otkako je otvoreno poglavlje „drugih Galaktikosa“ uspeo da pokaže mnogo više - da postane šampion Starog kontinenta tri puta i zauvek ostali upisani u istoriju kao prvi klub koji je odbranio evropsku krunu. 

Mogu li treći Galaktikosi da urade još više? 

(FOTO: Action Images)


tagovi

ŠpanijaSerija ARobert LevandovskiReal MadridPrimeraPremijer ligaPari Sen ŽermenNemackaNejmarMauro IkardiLiga 1Kristijano RonaldoKarim BenzemaItalijaInterGeret BejlFrancuskaEvropaEngleskaEden AzarČelsiBajern Minhen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara