Rad primio gol posle 480 minuta, Mačva prekinula seriju Građevinara

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.05.22. | 18:15

Tim iz Beograda prvi put ostao bez pobede u plej-autu

Trajao je procvat Rada tokom čitavog aprila, ali je već prvog dana maja zaustavljen. Prekinula ga je Mačva. Tim iz Šapca uštopovao je beogradski tim na Banjici i tako stao na put njihovoj seriji pobeda – 1:1 (0:1).

I ne samo to, uspeo je da sruši zid koji su Građevinari podigli ispred Nikole Đurkovića. Dogodilo ses i to, Rad je konačno primio gol. Još od 28. kola ligašklog dela i poraza na stadionu Kralj Petar I koji su pretrpeli od pančevačkog Železničara u 93. minutu, mreža ekipe Branka Mirjačića mirovala je na narednih pet prvenstvenih utakmica, poslednje dve u ligaškom delu i tri u plej-autu. I Rad je svaku od tih utakmica dobio, što ga je vinulo na lidersku poziciju donjeg doma.

Izabrane vesti

Ipak, posle pola sata igre 4. runde doigravanja, brana je konačno popustila. Probio ju je Lazar Marjanović i tako prekinuo fantastičan defanzivni učinak Mirjačićeve ekipe od 480 minuta bez primljenog gola. Ujedno i sasekao seriju od pet vezanih trijumfa u Prvoj ligi Srbije. Doduše, Rad je u 62. minutu uspeo da izjednači preko Luke Gojkovića, ali do potpunog preokreta nije mogao, pa je po prvi put od početka plej-auta morao da se zadovolji remijem. Mačva će mu se svakako više obradovati, jer je u prethodna dva meča doigravanja, protiv Kabela i Zlatibora, pretrpeo uzastopne poraze.

Podela plena na Banjici nije dovela do promena na tabeli. Rad je sa 45 minuta ostao na vrhu, gde će se zadržati ma šta Grafičar sutra uradio protiv Budućnosti u Dobanovcima, ali bi Mačva mogla da ispusti drugo mesto od B tima Crvene zvezde, s obzirom na to ima dva boda više.

U drugom meču odigranom u istom terminu Timok je na svom terenu savladao Bačku – 3:0 (1:0). Domaćin je poveo u 34. minutu, ali dugo nije uspevao da potvrdi trijumf. Ipak, sa dva gola u finišu meča gosti su izbegli neizvesnu završnicu.

Ovom pobedom Timok je preskočio upravo Bačku na tabeli, prepustivši joj pretposlednju poziciju.

PRVA LIGA SRBIJE, PLEJ-AUT - 4. KOLO

Nedelja

Rad - Mačva 1:1 (0:1)

Timok - Bačka 3:0 (1:0)

Ponedeljak

16.00: Budućnost Dobanovci - Grafičar

16.00: Kabel Novi Sad - Zlatibor Čajetina



tagovi

Prva liga SrbijeFk RadMačva Šabac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara