(©MN Press)
(©MN Press)

Radna dozvola poslednja prepreka za Rubežićev transfer u Aberdin i rekordnu zaradu Novog Pazara

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.07.23. | 13:04

Stasiti štoper danas na lekarskim pregledima u Škotskoj, plavo-belima 230.000 evra

Saga oko prelaska Slobodana Rubežića iz Novog Pazara u škotski Aberdin mogla bi danas da bude okončana, pa se posle lekarskih pregleda i eventualnog uspešnog rešenja potencijalnog problema, odnosno radne dozvole za dosadašnjeg komandanta odbrane Plavih, očekuje završni čin transfera na zadovoljstvo sve tri strane. Posle kratkog izleta do Bugarske i tamošnje Arde pre dve godine, nebeski skakač ponovo će graditi karijeru na teritoriji Evropske unije.      

Rođenog Novosađanina stasavalog u Vojvodini i Čukaričkom, ali potpuno afirmisanog u dolini Jošanice i Raške, sigurno raduje činjenica da sa 23 godine odlazi u prestižno fudbalsko podnevlje, gde ima priliku da napreduje i pristojno zarađuje. Beskompromisni borac maksimalno je iskoristio odličnu sezonu i šesto mesto Novog Pazara u Mozzart Bet Superligi 2022/23, a posebno je igrački odskočio u jesnjem delu kada su Pazarci, vođeni Vladimirom Gaćinovićem, jedno vreme gazili sve pred sobom. Realno, bez obzira što mu je sredina idealno legla, Rubežićev dalji ostanak u pazarskom taboru mogao bi da proizvede zasićenje, koje je moglo da se nasluti i na nekim utakmicama tokom proleća.

Izabrane vesti

Ruke zadovoljno trljaju i u pazarskom superligašu. Sportski sektor napravio je odličan posao, pa će popularni klub na ime Rubežićevog odlaska inkasirati rekordnih 230.000 evra, a sve to samo šest meseci pre isteka ugovora aktuelnog od januara 2022. To je više nego što je Novopazarcima u zbiru donela prodaja trojice do sada najskupljih igrača – Bruna Matosa, Almira Aganspahića i Marka Jevtovića.

Brazilac Matos se leta 2015. preselio među beogradske crveno-bele za 120.000 evra, dok je odlazak Aganspahića u Čukarički doneo Pazaru 55.000 evropskih novčanica. Kada i Matos, u prestonicu se preselio i Jevtović, ali u Partizan i za manje para – 50.000 evra. Toliko, 50.000 evra, Novom Pazaru je valjao i transfer Anesa Ruševića u BATE Borisov januara 2017.

Na kraju, od dolaska Rubežića mnogo očekuju i u Aberdinu, koji u subotu protiv Čarlton Atletika završava seriju kontrolnih mečeva pred nastupajuću sezonu. Četvorostruki prvak Škotske, ali poslednji put još u vreme slavnog Aleksa Fergusona (1984/85), već sledećeg vikenda protiv Livingstona na strani kreće u borbu za bodove u Premijeršipu. Kako navode mediji na severu Velike Britanije, dolazak Rubežića biće od velike koristi menadžeru Bariju Robsonu, posebno jer defanzivci Donsa Angus Mekdonald i Ris Vilijams nisu na potrebnom nivou fizičke spreme.    

                                


tagovi

Slobodan RubežićAberdinMozzart Bet SuperligaFK Novi Pazar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara