Radnički lako sa Metalcem – rezervisti prebrinuli, pa otaljavali

Vreme čitanja: 3min | sre. 01.11.23. | 20:05

Nišlije rutinski pobedile u Gornjem Milanovcu (3:0), Cvetković i Ivelja upisali po gol i asistenciju

Procena Nikole Trajkovića da će i sa skoro potpuno rezervnom postavom uspeti da preskoči Metalac na startu takmičenja u Kupu Srbije bila je potpuno ispravna. Nišlije su bukvalno odradile gostovanje u Gornjem Milanovcu, ubacile u sopstveni, ionako paklen, decembarski raspored još jednu obavezu, a sačuvale prvotimce za nedeljni okršaj sa Voždovcem u Mozzart Bet Superligi – 3:0 u meču šesnaestine finala.

Trajković je u Nišu ostavio Pejovića, Ilića i Vojnovića, skoro sve ostale adute na klupi, a Jamkam je, kao jedan od retkih standardnih u postavi, poneo kapitensku traku. Šansu su dobili fudbaleri sa manjom minutažom, u nastavku priliku da debituju internacionalac Maiga, kao i Nišlija Mihajlo Terzić, i to baš dan pred svoj 18. rođendan.

Izabrane vesti

Stefan Cvetković i Pavle Ivelja upisali su po gol i asistenciju, pogodio je još Bakari Nimaga, pa niko verovatno neće ni pamtiti potpuno prazne minute u drugom poluvremenu, kada je Radnički statirao na terenu i prepustio inicijativu svom domaćinu. Metalcu, koji ostaje u velikim takmičarskim problemima – ovo mu je bila osma uzastopna utakmica bez postignutog gola.

Nema ni nekoliko dana kako smo na stranicama našeg portala skrenuli pažnju na neproduktivnost Nišlija posle ofanzivnog prekida, a Radnički je u Milanovcu poveo upravo – posle kornera. Doduše, nije to bio centaršut iz ugla, Cvetković se odlučio za takozvanu pomoćnu igru, odigrao dupli pas sa Traoreom, odbrana domaćih ostavila mu je previse prostora, on je ušao u kazneni prostor i iskosa sa desne strane, u 21. minutu, načeo svoj bivši klub.

Radnički je imao terensku inicijativu, mada neuigrana postava nije stvarala mnogo prilika. Mahom su gosti pretili udarciuma iz daljine. Pokušaj agilnog Traorea po zemlji zaustavila je stativa, a gotovo sa istog mesta Andreja Stojanović je gađao dva puta u razmaku od jednog minuta, no golman Maslarević je krajnjim naporom zaustavljao te lopte.

I onda, u poslednjim trenucima prvog poluvremena, David Petrović se najpre izborio za loptu kraj leve aut linije, uputio odličan centaršut i tako pokupo velike zasluge za ono što će uslediti. Ivelja je glavom odigrao povratnu loptu, a Bakari Nimaga maltene promašio loptu sa peterca, uopšte je nije zahvatio onako kako je želeo, ali se ona nekako ušunjala u gol za 0:2 u idealnom trenutku za Radnički – neposredno pred odlazak na odmor. 

To je doprinelo veoma neubedljivom izdanju Nišlija u nastavku, bukvalno otaljavanju posla. Metalac je izvršio četvorostruku izmenu na pauzi, pritisnuo goste u drugom poluvremenu, ali skoro bez ikakve konkretizacije te inicijative. Radnički je u finišu došao i do trećeg pogotka, Cvetković je sa leve strane centrirao, a Pavle Ivelja se “poklonio” i pogodio i drugu utakmicu zaredom. 

METALAC – RADNIČKI 0:3 (0:2)

/Cvetković 21, Nimaga 45, Ivelja 81/

Gornji Milanovac. Stadion Metalca.

Sudija: Predrag Janjuš (Pančevo).

METALAC: Maslarević, Jovičić, Nešić (od 46. V. Mijailović), Marković (od 46. Ilić), Bulatović, Nazarit (od 46. Huanda), Maksimović, Žakula, B. Mijailović, Milošević (od 46. Milinković), Arambašić.

RADNIČKI: Stevanović, Jamkam, Bakić (od 46. Maiga), Petrović, Vlajković, Traore, Nimaga (od 62. Stajić), Stojanović (od 62. Frej), Cvetković (od 83. Terzić), Belaković (od 62. Endiaj), Ivelja.

KUP SRBIJE, ŠESNAESTINA FINALA

BASK – Radnički 1923 2:4 (1:1)

Dinamo Pančevo - Voždovac 0:5 (0:4)

Grafičar – Spartak Subotica 2:0 (0:0)

Inđija – Kolubara 4:1 (1:1)

Jedinstvo Ub – Partizan 0:1 (0:0)

OFK Vršac – Mladost Lučani 3:1 (2:0)

Radnički Sremska Mitrovica – Radnik Surdulica 2:0 (2:0)

Sloboda Užice – Napredak Kruševac 0:0, posle penala 4:5

Radnički Novi Beograd - Čukarički 0:0, posle penala 3:5

IMT - Javor 1:1, posle penala 2:4

Mačva - Mladost Novi Sad 0:1 (0:1)

Železničar Pančevo - Novi Pazar 0:1 (0:0)

Metalac - Radnički Niš 0:3 (0:2)

RFK Novi Sad - Vojvodina 0:2 (0:0)

Ranije

Smederevo – TSC 1:1 (penalma 5:4)

Trajal – Crvena zvezda 0:6


tagovi

Kup SrbijeRadnički NišMetalac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara