(©FK Radnički Niš)
(©FK Radnički Niš)

Radnički naučio da se takmiči – dva gola iz dva šuta za reprizu protiv Voždovca

Vreme čitanja: 3min | sre. 01.05.24. | 18:04

Nišlije drugi put u dvadesetak dana savladale Zmajeve, Bamidele i Vukić pogodili glavom za još jedan krupan korak ka opstanku u ligi (2:0)

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Niša)

Jeste gomila fraza, ali i nepisanih sportskih istina. Pre desetak dana protiv Radnika, pokazalo se da je najteže dobiti „unapred dobijene“ utakmice, a sada protiv Voždovca koliko je teško savladati istog rivala dva puta u kratkom vremenskom razmaku.

Izabrane vesti

Na sreću fudbalera Radničkog, uspeli su da i jednu i drugu reše u svoju korist, da seriju mečeva bez poraza produže na sedam, a uzastopnih pobeda kod kuće na četiri i pod komandom Dejana Joksimovića, koji ih je rezultatski preporodio, načine još jedan krupan korak ka opstanku u Mozzart Bet Superligi. U meču trećeg kola plej-auta, teže nego što konačan rezultat pokazuje, a opet sasvim zasluženo, Zmajevi su pali na Čairu – 2:0.

Radnički je konačno naučio da se takmiči. To je najveći kvalitet koji je dobio Joksimovićevim dolaskom. Jesenas se toliko često „umiralo u lepoti“, a bodova nigde, sada bi se moglo reći da su Nišlije iz jednog šuta dale dva gola za tri boda. Voždovac je bio puno opasniji u prvom poluvremenu, a onda je Bamidele bio na pravom mestu da glavom sprovede u mrežu savršenu „kiflu“ Lukovića, dok je pogodak Vukića za konačnih 2:0 bio više posledica snalažljivosti centarfora domaćih, nego pravi udarac na gol.

Mnogo su gosti namučili Nišlije svojim karakterističnim visokim presingom u prvom poluvremenu. Štoperi Radničkog imali su puno posla, a lopta je prečesto morala da bude u posedu golmana Dimitrija Stevanovića, kome igra nogom baš i nije jača strana. Bilo je i prilika, ne baš onih stopostotnih, ali morao je Stevanović da interveniše posle šuteva Teodorovića i Flemingsa, a David Petrović je u jednom napadu dva puta izblokirao protivničke napadače u opasnim pokušajima.

Gol koji je Radnički postigao bio je kao preslikan onom koji mu je pre dva meseca doneo pobedu nad Javorom na istom stadionu. Ado je jedan od najzaslužnijih, izborio se za loptu i izdržao nekoliko duela, odigrao povratnu za Andriju Lukovića, koji centrira milimetarski precizno, a Jusuf Bamidele pogađa glavom za svoj šesti pogodak ovog proleća.

Samo što je počelo drugo poluvreme, Voždovac je zapretio iz prekida, Kojić je prebacio gol iz slobodnog udarca, a onda je Stevanovićeva nesigurnost došla do vrhunca, pošto je izgubio loptu van svog kaznenog prostora, što je umalo bilo kobno, no Teodorović se nije najbolje snašao iako je ispred sebe imao prazan gol. Nakon toga, defanzivcima domaćih stigle su jasne instrukcije sa klupe – nema više vraćanja lopte golmanu!

I onda, nakon okruglo jednog sata igre, krajnje neobična situacija pred golom gostiju. Vanja Ilić je šutirao sa distance, izblokiran je, a lopta je dobila izuzetno visok luk. Štoperi Zmajeva mislili su da je Stefan Vukić u ofsajdu, no u momentu Ilićevog udarca Flemings je zakasnio sa izlaskom. Savić i Đurđević bili su suviše statični, Vukić se sjajno snašao i sa zemlje glavom skrenuo loptu u mrežu. Zastavica pomoćnog sudije ostala je dole, VAR soba potvrdila je pogodak i put ka pobedi Radničkog bio je utaban.

Do kraja meča još je Stefan Vukić mogao da postigne svoj drugi gol, ali je njegov oštar udarac golman Gudžulić ukrotio uz pomoć sttaive.

RADNIČKI – VOŽDOVAC 2:0 (1:0)

/Bamidele 33, Vukić 60/

Niš.

Stadion Čair.

Gledalaca: 300.

Sudija: Novak Simović (Lovćenac).

Žuti kartoni: Luković, Bamidele, Vojnović (Radnički), Flemings, Teodorović (Voždovac).

RADNIČKI (4-2-3-1): Stevanović 6 – Petković 6.5, Jamkam 6.5, Vojnović 7, Petrović 7 – Luković 6.5, Ado 7 – Bamidele 7 (od 90+3. Frej), Ilić 6 (od 77. Stojanović), Belaković 6 (od 84. Čolović) – Vukić 7.

VOŽDOVAC (4-2-3-1): Gudžulić 6 – Đurđević 5, Savić 5, Lukić 5.5, Đuričić 6 – Kojić 6 (od 63. Antonijević 5.5), Miletić 6 (od 54. Mitrović 5.5) – Kolarević 5.5 (od 63. Vilka 5.5), Nešković 6 (od 83. Pavlović), Flemings 6 – Teodorović 6 (od 54. Bubanj 6).

Igrač utakmice: Edmund Ado (Radnički) 7.

MOZZART BET SUPERLIGA - 32. KOLO (PLEJ-AUT)

Sreda

IMT – Radnik 5:2 (3:2)

/Lutovac 25, 43, L. Luković 45+1, M. Luković 52, 68 – Duronjić 17pen, Hajdarević 28/

Radnički Niš – Voždovac 2:0 (1:0)

/Bamidele 32, Vukić 60/

18.00: (1.75) Novi Pazar (3.45) Javor (4.50)

18.30: (2.55) Spartak (3.20) Železničar (2.65)



tagovi

Radnički Nišfk voždovacMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara