Vuk Mitošević (©MN Press)
Vuk Mitošević (©MN Press)

Radnik uhvatio zalet, Vuk Mitošević se vraća da pomogne: Šteta što je baš sada pauza

Vreme čitanja: 4min | čet. 23.03.23. | 17:27

Iskusni vezista nakon 11 meseci odsustva zbog preloma noge spreman da se uključi u borbu za opstanak Surduličana u Mozzart Bet Superligi

Kada s 31 godinom profesionalni fudbaler doživi prelom noge, većina mu predviđa kraj karijere. Tako je bilo i u slučaju Vuka Mitoševića, iskusnog veziste Radnika iz Surdulice, koji je u aprili prošle godine na nosilima napustio teren zbog preloma fibule i iščašenje skočnog zgloba. Prognoze nisu bile dobre, međutim, Novosađanin s dugogodišnjim stažom u domaćem fudbalu nije želeo da odustane. Naporno je radio na oporavku i 11 meseci kasnije ponovo se našao u konkurenciji za tim. Bio je u protokolu za susret sa Partizanom, nije ulazio u igru, ali je svojim povratkom motivisao saigrače i doneo im sreću da u Beogradu savladaju favorizovane crno-bele (2:1).

U poslednja dva kola uoči pauze zbog termina za reprezentacije Surduličani su osvojili četiri boda, a u osam mečeva drugog dela Mozzart Bet Superlige imaju samo dva poraza, što im je donelo pomak sa začelja tabele.

Izabrane vesti

Fenjer je sad u rukama novosadske Mladosti, ali ima još 10 kola do kraja. Upravo to i naglašava Mitošević u razgovoru za Mozzart Sport.

"U takvoj smo situaciji da protiv koga god igramo, moramo da skupljamo bodove. Tako je bilo i protiv Partizana. Svesni smo da je naša pobeda iznenađenje za javnost, ali mi smo verovali da možemo do nje. Nadali smo se da ćemo imati dobar dan, a oni loš, pa da to iskoristimo. Tako je i bilo, ali nema mesta za radovanje. Moramo da idemo utakmicu po utakmicu. Sigurno je da smo zbog rezultata u poslednje vreme dobili na samopouzdanju i šteta što je baš sada pauza, ali verujem da ćemo uspeti da izborimo opstanak. To da li ćemo u plej-of kao 15. ili 16. nema mnogo veze, bitno je da nam timovi ispred nas ne beže mnogo", naglašava Mitošević.

Prošle sezone Radnik je bez problema izborio opstanak, čak je dugo bio u konkurenciji za plej-of, ali u tekućoj mnogo toga nije išlo po planu. Iskusni vezista je sve to morao da gleda sa strane i strpljivo čeka trenutak da se ponovo uključi u akciju.

"Od početka zimskih priprema sam uz ekipu, ali nisam odmah trenirao punim intenzitetom. Postepeno sam ulazio u ritam, a već mesec dana ozbiljno treniram i nemam nikakvih bolova koji su me pratili prethodnih meseci. Za utakmicu sa Partizanom sam se dobro osećao i bio u konkurenciji, a verujem da ću se posle reprezentativne pauze i vratiti na teren. Plan je bio da počnem zimske pripreme sa ekipom i od marta konkurišem za tim. Iako prognoze nisu bile dobre, uspeo sam to da ostvarim. Ispostavilo se da je povreda bila komplikovanija nego što se činilo, bilo je upitno da li ću moći da se vratim, ali i to mi je pomoglo da na neki način skinem pritisak sa sebe i budem uporan. Mnogo mi je pomogao trener Marko Kuridža, sa kojim sam napravio takav program da svaki dan radim nešto. Bilo je uspona i padova u glavi, ali uživao sam u treninzima i to mi je pomoglo da oporavak lakše prođe", navodi Mitošević.

Gledajući utakmice Mozzart Bet Superlige iz nešto drugačijeg ugla nego što je navikao kao direktan akter dešavanja, fudbaler Radnika imao je priliku da se koncentriše i na druge timove.

"Kada gledaš rasterećenije možeš da primetiš neke stvari koje ti možda promaknu ako si koncentrisan na nešto konkretno. Prijatno iznenađenje ove sezone su mi TSC, Novi Pazar i Radnički iz Kragujevca. TSC zbog kontinuiteta koji imaju sa timom, kao i uslova koje su napravili, Novi Pazar jer je pokazao da ne treba potcenjivati manje klubove - i tamo se radi, neko trenira i živi od fudbala, pa samim tim i ima pravo da pobedi jačeg od sebe - i Kragujevac, za koji sam mislio da će biti u lošijoj poziciji, ali igraju jako gledljiv fudbal, napadački i retki su sa istim trenerom od prvog kola, što sigurno utiče na rezultate".

Do povrede Vuka Mitoševića došlo je u duelu sa Nedeljkom Piščevićem koji je prošle sezone igrao za Radnički iz Kragujevca, a u međuvremenu je prešao u banjalučki Borac. Odmah posle kobnog starta i utakmice usledilo je izvinjenje, koje je Mitošević bez ikakvih zamerki prihvatio.

"Čuli smo se nekoliko puta, poslao mi je paket dok sam bio u bolnici i zaista mu ništa ne zameram. Rekao sam mu da normalno nastavi svoju karijeru i ne razmišlja o tome šta je bilo. Želim mu svu sreću", istakao je 32-godišnji vezista.


tagovi

Radnik SurdulicaMozzart Bet SuperligaVuk Mitošević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara