Radonjićeva "posebna glava" u prvom planu po povratku u Italiju: Bio sam mlad, sada sam spreman za borbu

Vreme čitanja: 3min | čet. 07.07.22. | 18:57

Narav i pristup hitrog krila u prvom planu po povratku na Apeninsko poluostrvo

Tokom prvog mandata na Apeninskom poluostrvu ostao je nedorečen. Ispostavilo se da je bio premlad i nedovoljno zreo za zalogaj koji se našao pred njim. Ipak, šest godina nakon što je napustio Italiju, Nemanja Radonjić vratio se da dovrši priču na koju je stavio zarez i da popravi utisak.

Izazovi koji očekuju srpskog reprezentativca u dresu Torina biće test iz više perspektiva, te se očekuje da igrama za Bikove potvrdi da je tokom šest godina koliko je prošlo od odlaska iz Rome sazreo i stasao za najviši nivo evropskog fudbala, ali i da uspostavi kontinuitet na najsvetlijoj sceni posle oscilacija sa kojima se suočio igrajući za Olimpik Marselj, Hertu i Benfiku.

Izabrane vesti

Povratak Radonjića na Apenine gde je bio član Rome i Empolija bio je povod Valteru Sabatiniju da za italijanske medije otkrije šta publika u Seriji A može da očekuje od Nišlije. Čovek koji je bio zadužen za dolazak hitrog krila u Rim, s obzirom na to da je u tom periodu obavljao funkciju sportskog direktora, u superlativima je govorio o novom članu Torina.

"Naravno da se sećam Radonjića, fantastičan talenat, izuzetan igrač. Veoma brzo napadačko krilo sa odličnom tehnikom. Upravo te veštine su me pogodile, jer jedno je biti brz, i to je to. Druga stvar je uvek raditi prave stvari veoma visokim tempom", kazao je Sabatini.

Doskorašnji sportski direktor Salernitane istakao je da je krucijalno pitanje Radonjićevog pristupa.

"Nadam se da je sazreo sa svih stanovišta, jer je u stvari kao klinac imao posebnu glavu. Recimo da je bio malo nestašan. Uveren sam da su Bikovi napravili odličan potez, jer govorimo o igraču koji ima sve predispozicije da se dobro snađe u našoj ligi, još više u klubu kao što je Torino i sa Ivanom Jurićem na klupi", kazao je Sabatini.

O očekivanjima, po povratku u Italiju govorio je i sam Radonjić.

"Posle šest godina vratio sam se u zemlju gde sam bio deo Empolija i Rome. Tada sam bio mlad, ali sada sam spreman za borbu. Srećan sam što sam u timu kao što je Torino i pripremljen sam za sledeću sezonu. Italija mi se veoma sviđa".

Radonjića su u klubu dočekali saigrači iz reprezentacije Vanja Milinković Savić i Saša Lukić.

"Poznajem Vanju i Sašu. Sa Lukićem imam poseban odnos jer smo mnogo igrali zajedno kada smo bili mlađi, a onda smo se našli i u reprezentaciji. Mnogo mi je pričao o klubu i ljudima koji tamo rade, pričao mi je i o navijačima koje pozdravljam i jedva čekam da zaigram".

Novi krilni napadač Torina istakao je da je spreman za sve zadatke koje pred njega stavi strateg Ivan Jurić.

"Moja prirodna uloga je levo krilo, ali mogu da u nekim varijantama igram i na drugim pozicijama. Igraću tamo gde me trener vidi kao najbolju opciju. Ne poznajem ga, ali svi su dobro govorili o njemu, čak mi je i Tudor koji sada trenira Olimpik Marselji rekao da Jurić uvek traži najbolje na svakom treningu i da vredno radi, a za mene je to važno", kazao je Radonjić.


tagovi

Nemanja RadonjićTorinoValter Sabatini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara