Foto: Printscreen ( https://www.acmonza.com/ )
Foto: Printscreen ( https://www.acmonza.com/ )

Ranokija se rastao sa Moncom posle dva i po meseca

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.09.22. | 18:08

Iskusni defanzivac upisao samo dva nastupa za novog italijanskog prvoligaša

Stigao je Andrea Ranokija u Moncu prvog jula i najavio ambiciozan prelazni rok u toku kojeg će novi italijanski prvoligaš potpisati ukupno 23 fudbalera. Ipak, nije se iskusni Italijan dugo zadržao među Bjankorosima, svega dva i po meseca, pošto je u toku dana sporazumno raskinuo saradnju sa klubom iz Lombardije.

Sa iskustvom i radnom knjižicom kakvu poseduje, trebalo je Ranokija da bude lider novopečenog prvoligaša i stub njegove odbrane, ali je planove pokvarila povreda. Nekadašnji kapiten Intera je u drugom kolu protiv Napolija doživeo frakturu fibule, pride uganuo i zglob, te je morao na dužu pauzu, što je prema spekulacijama italijanskih medija glavni razlog prevremenog raskida saradnje. Meč protiv Napolija bio je jedini prvenstveni koji je Andrea upisao za Moncu, a odigrao je jedan i u Kupu Italije protiv Frozinonea.

Izabrane vesti

Rastanak sa Ranokijom za Moncu dolazi tri dana nakon utakmice sa Juventusom na kojoj je ekipa osvarila istorijsku prvu pobedu u Seriji A. Nedelju dana ranije zbog slabih rezultata na startu prvenstva (jedan bod u prvih šest rundi) otpušten je Đovani Stropa, a na njegovo mesto postavljen je Rafaele Paladino, doskorašnji trener omladinskog tima Monce.

Ranokija je u Moncu stigao kao slobodan igrač pošto se prethodno rastao sa Interom, a osim Nerazura čiji je član bio 11 godina, nastupao je još za Areco, Đenovu, Bari, Sampdoriju i Hal.



tagovi

MoncaAndrea Ranokija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara