undefined
undefined

Raspad sistema, Tuhel kao subverzivni element! Bajern je upropašćen, Dortmund ima titulu na talonu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 22.04.23. | 17:26

Majnc tukao šampiona sa 3:1

Bajern se raspada pod Tomasom Tuhelom! Bajern je doživeo još jedan bolan poraz! Valjada je sada svima jasno - otpuštanje Julijana Nagelsmana bila je kardinalna greška tandema Oliver Kan / Hasan Salihamidžić. Majnc je prespavao prvo poluvreme, a onda kada je uvideo da ovaj Bajern nije nikakav bauk udario po gasu i razbucao sve Tuhelove koncepcije - 3:1.

Deluje nestvarno, ali Tomas Tuhel je uspeo u onome što je bilo teško i zamisliti. Ne samo da je u razmaku od tri nedelje ispao iz DFB kupa, Lige šampiona - a večeras bi mogao da izgubi i prvo mesto u Bundesligi - nego je doslovno pokvario sve ono što predstavlja decenijsko nasleđe i klupski DNK bavarskog giganta. Bajern je sa njim spor, dosadan, neubedljiv, neefikasan.

Izabrane vesti

Ovo je šesta utakmica koju je sa klupe vodio iskusni stručnjak - ne računajući Klasiker uoči kog nije stigao da odradi niti jedan valjan trening, praktično nije stigao da implementira svoje zamisli - i treći poraz. Na pet mečeva šampion nije uspeo da postigne više od jednog gola, na onoj preostaloj čak i nije zatresao mrežu.

Saberi-oduzmi, kriza kakva se ne pamti otkako je Bajern pre desetak godina uspostavio apsolutnu dominaciju u Nemačkoj.

Uvideo je Tuhel protiv Mančester Sitija da je promena formacije bila kobna greška. Platio je skupo, učinio svoj tim nekonkurentnim u tom dvomeču i ispao u četvrtfinalu Lige šampiona, a pošto je remijem sa Hofenhajmom (ponovo) ugrozio i titulu, odlučio je da se vrati na postavku sa trojicom u poslednjoj liniji. Doduše, ne kako je Nagelsman to radio - sa jednim klasičnim ofanzivnim bekom na jednom boku i pravim krilom na drugom - već sa Alfonsom Dejvisom i Žoaom Kanselom. Imao je Tuhel tu nesreću da se Dejvis povredi već u osmom minutu, nema dileme da to imalo uticaja na čitavu koncepciju, ali teško je pronaći izgovor kada ekipa za 80 i kusur minuta ne uspe da se prilagodi.

U ovom slučaju, čak je bolje izgledala odmah nakon prinudne izmene...

A u kakvom je prihološkom problemu Bajern najbolji govori podatak da mu ni vođstvo nije pomoglo. Akcija Kansela i Sadija Manea iz 27. minuta rezultirala je pogotkom.

Majnc je u tom delu stidljivo napadao, s malim brojem igrača, da bi se tek u nastavku opustio i okuražio, na šta su verovatno uticale nove greške zadnje linije Bajerna.

Pa kad je nakon Stanišića, De Lihta i Upamekana 'zablistao' i golman jan Zomer, domaćin je imao sve preduslove za izjednačenje. U 65. minutu Švajcarcu ispada iz ruku jedna lagana lopta, na glavu je dočekuje Ludovik Ažork i tako kreće raspad šampiona.

Samo osam minuta kasnije Leandro Bareiro je doneo preokret, da bi grogiranog rivala potpuno dotukao rezervista Aron Martin, strelom sa ivice šesnaesterca.

Gubio je Bajern u Majncu i prošle godine sa Julijanom Nagelsmanom, poražen je i one prethodne sa Hansijem Flikom, međutim moglo bi da se dogodi da ovaj neuspeh bude daleko najbolniji.

Sada je sve u rukama Dortmunda. S pobedom protiv Ajntrahta Terzićeva četa ide na prvo mesto i od večeras preuzima ulogu favorita u trci za 'salataru'.

BUNDESLIGA – 29. KOLO

Petak

Augzburg - Štutgart 1:1 (1:0)

/Beljo 9 - Endo 78/

Subota

Bohum - Volfzburg 1:5 (0:3)

/Broščinski 69 - Svanberg 10, 56, Kaminski 21, Vimer 34, Valdšmit 78/

Herta - Verder 2:4 (0:2)

/Engankam 68, Lukebakio 79pen - Dukš 6, 27, 51, Vajzer 63/

Hofenhajm - Keln 1:3 (0:2)

/Dolberg 90 - Kajnc 18pen, Zelke 39, Tilman 90+2/

Majnc - Bajern 3:1 (0:1)

/Ažork 65, Bareiro 73, Aron Martin 79 - Mane 27/

18.30: (1,63) Borusija Dortmund (4,00) Ajntraht Frankfurt (5,30)

Nedelja

15.30: (1,80) Frajburg (3,60) Šalke (5,10)

17.30: (2,65) Bajer Leverkuzen (3,40) RB Lajpcig (2,80)

19.30: (2,40) Borusija Menhengladbah (3,30) Union Berlin (3,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Bundesliga

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara