Slavlje posle gola Sebaljosa (©reuters)
Slavlje posle gola Sebaljosa (©reuters)

Real isplivao iz dubioze i dva gola Viljareala, prolaz doneo Sebaljos golom posle 935 dana!

Vreme čitanja: 4min | čet. 19.01.23. | 22:56

Blankosi se provukli do četvrtfinala Kupa kralja

Ako je neko mesto bilo ukleto za Real Madrid svih ovih godina, onda je to bez ikakve sumnje Madrigal! Ne pamti se da je neki klub toliko dugo odolevao Blankosima, jer je Viljareal zamalo i šestu punu godinu izašao iz duela sa madridskim gigantom visoko uzdignuta čela. Posle šest pet remija i pobede koja je došla pre nepune dve sedmice, na Madrigalu su ponovo koplja ukrstili Viljareal i Real Madrid, s tim što je ovog puta ekipa Karla Anćelotija uzela ono po šta je došla - prolaz u četvrtfinale Kupa Kralja.

Ni večeras, baš kao ni svih prethodnih godina, nije Realu bilo lako da ostvari pobedu i zaista pokori Madrigal. Viljareal je imao dva gola prednosti gotovo sat vremena, a onda se sve okrenulo naglavačke. Real Madrid je zahvaljujući brazilskoj vezi Vinisijus Žunior - Eder Militao (golove možete videti OVDE i OVDE) uspeo da stigne do izjednačenja u razmaku od 12 minuta, da bi pobedu i prolaz dalje obezbedio zaboravljeni Dani Sebaljos, prvim golom posle 935 dana iliti više od dve i po godine čekanja! Viljareal - Real Madrid 2:3 (2:0).

Izabrane vesti

Svojevremeno možda i najveći talenat španskog fudbala u svojoj generaciji, Dani Sebaljos je u opremi Reala tek povremeno znao da zablista onako kako se to očekivalo od njega očekivalo. Nije Real dao mnogo novca te 2017. godine, oko 18.000.000 evra, ali ga je očigledno pritisak igranja u najvećem klubu na planeti slomio, baš kao što je to bio slučaj sa brojnim mladim, pa čak i mnogo ostvarenijim igračima kroz istoriju. Danas je postigao možda i najvažniji gol u dresu Blankosa, prvi nakon skoro četiri godine kao igrač Real Madrida. Pre večerašnjeg plasiranja lopte iza leđa mladog Filipa Jorgensena, Sebaljos je poslednji put mrežu tresao još 28. juna 2020. godine, na gostovanju Šefild Junajtedu u FA kupu dok je nastupao za Arsenal na pozajmici. Od tada je Sebaljos prošao dug put. Uglavnom je utakmice posmatrao sa klupe za rezerve, uspeo je i teže da povredi skočni zglob, zbog čega nije mogao da igra skoro pola godine, a otkako se vratio u Madrid šansu dobija uglavnom na kašičicu i Karlo Anćeloti mu ne veruje previše. Možda bi ovaj gol mogao da ga podigne i vrati nekadašnje samopouzdanje, a onda dobije veći prostor i ulogu u ovom Realu. Mada, teško.

Shvatili su i saigrači koliko je ovo bio važan trenutak za Sebaljosa, ne samo zbog toga što je doneo izvesnu pobedu u tom momentu, već i zbog svega što je 26-godišnji Španac prošao tokom proteklih nekoliko godina, zbog toga su sa njim proslavili gol kao da je vredan trofeja, mada kako je Real večeras izgledao i igrao zaista je pravo čudo što je uopšte stigao do četvrtfinala.

Real Madrid je oživeo, iako je delovalo da ga je Žuta podmornica golčinom Kapuea (gol pogledajte OVDE) i zatim Čukvuezea potopila na dno Sredozemnog mora! Domaćin je bio nadmoćan pod komandom izuzetno raspoloženog Đerara Morena i igrao dopadljiv fudbal koji bi svakom izmamio osmeh na lice, ali je sve na kraju ipak palo u vodu. Najveći “krivci“ za to su bili Marko Asensio i Dani Sebaljos, jedini igrači koje je Anćeloti uveo sa klupe. Ne samo što je Asensio bio taj koji je posle minijatura Vinisijusa Žuniora proigrao Sebaljosa za gol, već su dvojica španskih vezista podigli Real, uneli potpuno novu energiju u vezni red koji je sa njihovim ulaskom bio daleko kompaktniji, opasniji i odlučniji da napadne gol Viljareala kako bi potpuno okrenuo utakmicu. Što se i dogodilo u 86. minutu.

A, izgledalo je na početku kao nastavak katastrofe koju su Realovi navijači videli u Rijadu. Mirisalo je na još jednu katastrofu, nalik onoj koju je Barselona servirala kada je na krilima Gavija stigla do trofeja Superkupa. Real je ponovo bio “Real iz januara“. Ne samo ovog, već i mnogih prethodnih - umoran, bezidejan, trom. Ali, nešto se promenilo u međuvremenu. Nervoza koja je postojala na bokovima sa Načom i Mendijem u drugom poluvremenu je iščezla, nerazumevanje između Krosa i Kamavinge takođe, zbog čega su najviše patili Rodrigo i Benzema. Sebaljos i Asensio ponudili su sve ono što je Realu nedostajalo, a pogodak nekadašnjeg izdanka Betisa kao cunami je podigao Kraljeviće kako bi na kraju polomili Podmornicu napola.

Real Madrid nastavlja da živi u Kupu kralja...

KUP ŠPANIJE – OSMINA FINALA

Četvrtak

Seuta - Barselona 0:5 (0:1)

/Rafinja 41, Levandovski 50, 90, Fati 70, Kesi 77/

Viljarea - Real Madrid 2:3 (2:0)

/Kapue 4, Čukvueze 42 – Vinisijus 57, Militao 69, Sebaljos 86/

(Ranije su u četvrtfinale prošli: Atletiko Madrid, Valensija, Sevilja, Osasuna, Real Sosijedad i Atletik Bilbao)


tagovi

Dani SebaljosVinisijus ŽuniorEder MilitaoReal MadridViljarealSamjuel ČukvuezeEtijen KapueKup kralja

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara