Fernando Ljorente (©Reuters)
Fernando Ljorente (©Reuters)

Real Madrid nije mu bio suđen, Junajted će pamtiti njegov volej

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.02.23. | 18:57

Penzionisao se Fernando Ljorente...

Osvajao je nacionalne trofeje u Italiji, evropski sa Seviljom, bio član zlatne generacije Španije koja je pokorila Stari kontinent i svet, ali najveća želja neće mu se ispuniti... Otišao je Fernando Ljorente u penziju bez da je dočekao da zaigra za Real Madrid.

Ikona Atletik Bilbaa je okačila kopačke o klin posle višemesečne potrage za klubom, gde bi ponovo uživao u fudbalu i produžio karijeru. Jedan od najboljih španskih napadača u ovom veku nije pronašao angažman, mesto na kome bi ponovo bio ispunjen. I odlučio je da stavi tačku.

Izabrane vesti

Priželjkivao je Fernado Ljorente da, makar u poznim godinama, postane deo Kraljevskog kluba. Nadao se da će mu Karlo Ančeloti uputiti poziv i tako ispuniti snove. Nije ga dočekao... A, bio je spreman da dođe za džabe.

"Voleo bih da sam igrao za Real Madrid. Trenutno je to najbolji klub na svetu, neverovatno je šta rade u Ligi šampiona. Kada god stignu do neke od završnih runda takmičenja, favorit su za titulu", nedavno je rekao Fernando Ljorente.

Nekoliko puta uspostavljani su kontakti, opipavali su Blankosi puls Atletik Bilbaa, ali zapravo nikada nije bio na korak od dolaska na Santjago Bernabeu. Madriđani nisu bili spremni da razbiju kasu dok je bio u zenitu, kasnije nisu ni pomišljali da ga angažuju.

"Kad god me je Real hteo - bio sam ugovorom vezan za Atletik i... Atletik nijednom nije hteo da me pusti, niti je Real bio spreman da plati obeštećenje koje im je traženo. A, kada se ukazala prilika (istekao mu ugovor) Juventus je bio brži".

Realov dres nije nosio, ali jeste napravio veliku karijeru. Za Atletik Bilbao je upisao preko 300 nastupa i postigao više od 100 golova, nastupao je i za Juventus, Napoli, Sevilju, Totenhem, Udineze, Svonsi i Eibar (poslednji klub u karijeri). Iako sa Baskima nije osvojio nijedan trofej, najlepše trenutke doživeo je dok je igrao na San Mamesu.

Tada je bio standardan u reprezentaciji Španije (sakupio 24 nastupa i sedam golova), popeo se na krov Evrope i sveta, a malo mu je nedostajalo da evropski pehar osvoji i na klupskom nivou sa „Ponosom Baskije“. Atletik Bilbao je 2012. godine igrao finale Lige Evrope u Bukureštu, izgubio je od Atletiko Madrida, a na putu do bitke za trofej deklasirao je Mančester junajted (spakovao mu pet komada u dvomeču).

Zapamtili su ga dobro Crveni đavoli i ser Aleks Ferguson, dao je gol i na Katedrali i na Old Trafordu. Onaj u Baskiji bio je „preteča“ gola kakav je Robin van Persi dao na dodavanje Vejna Runija. Čuveni volej Aston Vili.

Imaće Fernando Ljorente za čime da žali – za Real Madridom, ali će i te kako imati i čega da se seća...


tagovi

Fernando Ljorente

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara