Kilijan Embape i Leni Joro (Reuters)
Kilijan Embape i Leni Joro (Reuters)

Real Madrid pikirao štopera za leto: Cena od 60.000.000 evra pravi problem

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.02.24. | 13:29

Tinejdžer Jeni Loro iz Lila bi mogao na Santjago Bernabeu

Poslednja četiri januara, ni traga, ni glasa od Real Madrida na zimskoj fudbalskoj pijaci. Uglavnom se oglasi Karlo Ančeloti sa rečenicom da veruje postojećem timu i da neće biti potpisa do leta. Tako je bilo i ovog januara iako se u Kraljevskom klubu osetio veliki deficit na štoperskoj poziciji.

Blankosi zapravo sa Davidom Alabom, Ederom Militaom, Antonijom Ridigerom i Naćom nisu planirali kupovinu štopera pre leta 2025. godine, ali kako su ove sezone Austrijanac i Brazilac doživeli teške povrede kolena, a kapiten Naćo je u poslednjim mesecima ugovora, u Valdebebasu su, shodno okolnostima, rešili da menjaju planove. A to implicira potpis štopera za manje od pola godine.

Izabrane vesti

Španska Marka tvrdi, prvi na listi želja lidera Primere jeste 18-godišnje štopersko čudo iz Lila, Jeni Loro. Problem u najavi za giganta sa Santjago Bernabeua jeste cena koju su Doge, poznate po nepresušnom izvoru talenata koji se svakog leta sele dalje, u lige petice, već odredile previsoku cenu. Traže 60.000.000 evra za momka kojeg Transfermarkt već u tinejdžerskim danima procenjuje na 25.000.000. Imaju čelnici francuskog kluba taj luksuz da postavljaju visoku cenu budući da su prethodnih godina iz njihovog izloga izlazili Rafael Leao, Viktor Osimen, Gabrijel Magaljaeš, Majk Menjan, Sven Botman...

A Real će morati da pazari proizvod najvišeg kvaliteta o kojem se razmišljanje intenziviralo nakon jučerašnjeg kiksa u madridskom derbiju. Naime, štoperski tandem su silom prilika činili Dani Karvahal i Naćo, a malo je reći da kompletna odbrana nije sebi smela da dopusti dva kontakta rivala glavom u šesnaestercu pre izjednačujućeg gola u poslednjim minutima meča.

Prema pisanju Marke, mnogi fudbaleri su se ponudili Realu, ali sportski sektor ima jasnu ideju da uloži u mladog fudbalera čiji će talenat potom razvijati. Nešto slično je 2011. godine uradio dovođenjem Rafaela Varana za 11.000.000 evra iz Lansa. Serhio Ramos mu je u narednim godinama bio mentor, a ko god bude bio novi štoper na Bernabeuu, čini se, imaće takođe kvalitetne učitelje. Prema igračkom profilu i karakteristikama, deluje da bi se 190 centimetara visoki Francuz i Lila idealno uklopio.

Jenija Lora je ove zime tražio i Pari Sen Žermen, ali nije došlo do dogovora između klubova, a Realova skauting služba je tinejdžera predstavila kao igrača sa ogromnim kapacitetom za napredak, kao i momka koji bi po pšotrebi mogao da odigra i na poziciji desnog beka.

Trenutno najveći problem potencijalnom transfermu momka sa 32 nastupa u Ligi 1, neizostavnog člana U21 selekcije Francuske i momka koji će, možda i skorije nego što deluje, pokucati na vrata A reprezentacije, jeste papreno visoka cena.


tagovi

Real MadridLeni JoroLil

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara