Kasemiro (©Reuters)
Kasemiro (©Reuters)

Real neće stajati na putu Kasemiru: Može u Junajted - za 70.000.000 evra

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.08.22. | 18:36

Brazilac izrazio želju da pređe na Old Traford

Verovatno najaktivniji poslednjih dana tekućeg prelaznog roka (traje do 1. septembra), barem kada su u pitanju Lige petice, biće ljudi iz Mančester junajteda. Sezona je počela porazima od Brajtona (1:2) i Brentforda (0:4), pa klub sa Old Traforda trenutno zauzima poslednje mesto Premijer lige. Jedini je uz Everton i Vest Hem bez ijednog boda, ali s lošijom gol-razlikom.

I pre tih poraza direktori slavnog kluba zaduženi za sportski sektor, Ričard Arnold i Džon Murat, pokušavali su da angažuju još neke igrače uz već pristigli trio Lisando Martinez, Tajler Malasija, Kristijan Eriksen, ali su u većini slučajeva nailazili na negativan odogovr (pre svih od Žoaa Feliksa i Luka de Jonga, dok su od Marka Arnautovića morali da odustanu zbog negodovanja navijača).

Izabrane vesti

Čini se da su posle nekolo odbijanja konačno pred novom realizacijom transfera. Reč je o Kasemiru, za kog vodeći madriski mediji kada se piše o sportu - Marka i AS, pišu da je izrazio želju da se preseli na Ostrvo, kao i da mu klub neće praviti problem po tom pitanju ukoliko Mančester junajted plati adekvatno obeštećenje.

Ono, jasno je, neće iznositi milijardu evra koliko je pre godinu dana navedeno prilikom obnavljanja ugovora brazilskog veziste i Madriđana, ali je svakako reč o povećoj sumi za igrača koji sledećeg februara puni 31 godinu. Navodno, po informacijama Marke, aktuelni šampion Evrope i Španije pristaje na 71.000.000 evra, odnosno 60.000.000 funti.

Dodaje se u tekstu i da su u Kraljevskom klubu svesni činjenice da Kasemiro želi da ide, privučen finansijskom ponudom iz Engleske. Nema pouzdanih informacija o plati koja se nudi Brazilcu, osim da će biti među najplaćenijim fudbalerima Mančester junajteda. Trenutno je to nezadovoljni Kristijano Ronaldo, koji insistira na odlasku, sa 31.000.000 evra bruto, a slede David De Hea sa 23.000.000 i Džejdon Sančo sa 21.000.000 (po završetku prošle sezone pisalo se da će svim igračima Mančester junajteda plate biti umanjene za 25 odsto jer se ekipa nije plasirala u Ligu šampiona, ali nije bilo zvanične potvrde te informacije).

Pominje se da će Kasemiro u Junajtedu zarađivati 18.000.000 evra bruto po sezoni, za ugovor do juna 2026, ali i taj podatak treba uzeti s rezervom s obzirom da ne potiče od pouzdanih izvora.

Svakako, čini se da je posle skoro okruglo deset godina došlo vreme za rastanak brazilskog veziste i Real Madrida. Kasemiro je na u Španiju stigao 2013. iz Sao Paula za 3.500.000 evra, ali je prvo igrao za Realov B tim, a sezonu 2014/2015. proveo je na pozajmici u Portu. Po povratku na Santijago Bernabeu odigrao je preko 300 utakmica za Real Madrid i osvojio pet Liga šampiona, tri Primere, tri Svetska prvenstva za klubove...

Teško je poverovati da će i u Engleskoj imati tako bogat učinak, ali sigurno da je reč o igraču koji može dosta da pomogne novom treneru Mančester junajteda, Eriku ten Hagu.


tagovi

Real MadridMančester JunajtedLetnji prelazni rok 2022Kazemiro

Obaveštavaj me

Real Madrid
Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara