Šćepović i Marinković (©MNPress/Starsport)
Šćepović i Marinković (©MNPress/Starsport)

Reč strelaca na Marakani – Šćepović: Proradiće Markec, neka reši Terzić; Marinković: Stanoje zna kako da motiviše

Vreme čitanja: 5min | pet. 15.04.22. | 17:58

“Mene je gol u derbiju pomirio s navijačima, pa neka tako bude i sa momcima koji sada trpe kritike”, kaže Šćepović

Pet godina Partizan nije slavio na stadionu Crvene zvezde u prvenstvenim derbijima. Na tri poslednja nije postigao ni gol. A, u subotu će mu biti potrebne obe stvari: bar jedan pogodak i sa njim pobeda, koja bi napravila obrt na tabeli i lansirala crno-bele na putu ka tituli.

Iz aktuelnog sastava Partizana nema nijednog igrača koji se u komšiluku radovao pobedi i ujedno bio strelac (osim Ostojića, kojem je to uspelo u Kupu Srbije), ali u prethodnom mandatu Aleksandar Stanojević je uspevao da dovede svoj tim do slavlja na stadionu Crvene zvezde.

Izabrane vesti

Recimo, Marko Šćepović je bio jedan od tih koji su i tresli mrežu Zvezde na njenom bunjištu i radovao se trijumfu u derbiju (2:0). Za njega nema dileme da i u današnjem sastavu Partizana ima igrača koji su kadri da taj uspeh naprave u subotu.

Prošli derbi smo odigrali baš slabo, lošije od toga ne možemo. Namestilo se da je došao posle Evrope, pao je u nevreme. Ako budemo igrali kao u većem delu sezone, imaćemo šanse da dobijemo utakmicu. Malo smo pali u poslednje vreme, imali nekoliko lošijih rezultata, ali verujem u Saleta Stanojevića, zna on šta radi. Imao je mnogo ovakvih utakmica i derbija u kojima se odlučivala prvenstvena trka, nemam dilemu da će pronaći pravi način kako da Partizan slavi u komšiluku”, poručuje sa Kipra Marko Šćepović.

Ističe nekadašnji napadač Partizana adute u koje veruje pred 167. derbi.

Uzdam se u Stanojevića, ali i u Markeca, očekujem da proradi na derbiju, uzdam se i u Rikarda, koji ima fenomenalnu sezonu. Ne znam ko će nam biti bonus... Terzić? Eto, neka mali reši meč”.

Stiže i savet sa Kipra za momke koji će sutra pojuriti pobedu za titulu.

“Bez obzira što imamo slabije rezultate ovog proleća, ekipa ima kvalitet i mislim da je ključno da zaborave na sve što je bilo, sve probleme, kikseve, prethodni derbi, nego neka zaigraju na ovom kao da im je poslednja utakmica u sezoni, koju moraju da dobiju. Mislim da je jasno da svaki drugi rezultat osim pobede Partizana znači i kraj šampionske trke, neće Zvezda sebi dozvoliti kikseve ako izađe sa bodovnom prednošću posle derbija”.

Podsećanje na derbi u kojem je postigao gol za pobedu od 2:0 izaziva osmeh kod Šćepovića. Bila je to pobeda Partizana u ambijentu koji se nije desio nikada ni pre niti posle: crno-beli na poluvremenu nisu mogli da dođu do svlačionice.

“Uvek je lep osećaj setiti se te utakmice, pogotovo što mi na tom derbiju nismo uspeli na poluvremenu da dođemo do svlačionice od svega što je padalo po nama ispred tunela. Pauzu smo proveli na klupi i na terenu, zaledili smo se u tih 15 minuta. Ali, to nam nije smetalo kada se utakmica nastavila, prvo je Zvone Vukić napravio majstoriju za vođstvo, posle je došao i moj gol. Dijara nam je i tada bio talija, iako nije postigao pogodak: kada je on ušao sve se promenilo, tada smo dali oba gola. A, smrzao se čovek pre toga (smeh)”.

Kao što su danas neki momci iz crno-belog tabora na udaru navijača, bio je onomad i Šćepović, ali, gol u derbiju je zalečio taj jaz, što je najbolji recept i za igrače iz sadašnjeg sastava Partizana.

“Dve, tri nedelje pre derbija smo igrali kod kuće sa Smederevom, tad sam napravio glupost, stavio sam prst na usta i pokazao prema istočnoj tribini. Danas sa ovom pameću nikada to ne bih uradio, ali eto, bio sam mlad, neka to bude opravdanje. Kada sam postigao gol u derbiju odnos sa navijačima se mnogo promenio. I nadam se da će tako biti i sada sa momcima koji trpe kritike navijača. Neka dobiju derbi, još ako neko od njih postigne gol... Po tome se igrači Partizana pamte i po titulama, naravno”, podvlači Marko Šćepović, sada špic Omonije.

Trenerska karijera Aleksandra Stanojevića u Partizanu počela je ulogom pomoćnika Miroslavu Đukiću u njegovom prvom mandatu u Humskoj. Tada je Parni valjak izvojevao jednu od najvećih pobeda na Marakani i to iz uloge totalnog autsajdera – 4:2.

Jedan od strelaca ta četiri gola za tim iz Humske bio je Nebojša Marinković, koji veruje da Stanojević zna i sad recept kako da motiviše ekipu da bude 11 lavova na terenu u komšiluku.

Bila je dobra energija, mi igrači smo osetili u svlačionici da će to biti sjajan dan za nas. Na prvom mestu, treneri Đukić i Stanojević su fenomenalno motivisali ekipu i eksplodirali smo na terenu. Nama utakmica suštinski nije mnogo značila, imali smo 12 bodova manje od Zvezde, prvenstvo je bilo rešeno, a na kraju smo ih pregazili, moglo je da bude i ubedljivije od 4:2. Siguran sam da će Sale Stanojević i sad naći način da jednako motiviše ekipu, on je trener koji to može, svestan da je ovo ključna utakmica na putu do titule“, priča Marinković.

Njegov gol je bio za 3:1, posle je Lazetić uvećao pobedu Partizana za još jedan pogodak, a Zajić je promašio gotovo praznu mrežu za „petardu“.

„Taj gol i pobeda su jedni od najlepših trenutaka moje karijere, nešto što se pamti za ceo život. Želim momcima da i oni to u subotu dožive“.

Derbi je nepredvidiv, pa to što je Zvezda u boljem momentu ne znači mnogo, smatra nekadašnji vezista Partizana.

„Zvezda jeste u boljoj formi, ali ima Partizan adute koji mogu da ga dovedu do pobede. Na prvom mestu mislim na Rikarda, koji je sjajan golgeter, uvek opasan, sve ume na terenu. A, po meni, iznenađenje bi mogao da bude Terzić, vidim da će biti starter. Brz je i opasan u igri jedan na jedan, te verujem da bi mogao da napravi prevagu. Na kraju, odbrana mora da odigra perfektnu utakmicu, bez ijedne greške“.

Iako većina tvrdi da i remi znači kraj trke za Parni valjak, Marinković veruje da će i u tom slučaju borba trajati do poslednjeg kola.

„Čak i ako bude nerešeno, ništa neće biti gotovo, jer će se u plej-ofu igrati i sa Čukaričkim, Voždovcem, Vojvodinom, pa ako bude radio VAR, a vidim da nešto prečesto ne radi ovog proleća, biće i tu iznenađenja. Žao mi je što smo napravili kiks na Banovom brdu, jer smo odigrali jako dobro, stvorili mnogo šansi. Lopta nije htela u gol. Eto, neka nam se vrati na derbiju“, poručuje Nebojša Marinković.


tagovi

FK PartizanSuperliga SrbijeNebojša MarinkovićMarko Šćepović167. večiti derbi

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara