(©Reuters)
(©Reuters)

Renov slom u Nantu: Vodili, ređali zicere, a onda ih štoper pokopao evrogolom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.05.22. | 22:55

Kanarincima sva tri boda - 2:1

Žuto je pred očima fudbalera Rena. Ljuto u ustima, kao da su zagrizli – ren.

Liga šampiona im je od večeras za trokorak dalja nego što je bila pre ovog kola. Rasterećeni Nant, koji igra finiš prvenstva za svoju dušu, naneo je bolan poraz crno-crvenima, dobrano ih udaljio od plasmana u evropsku elitu – 2:1.

Izabrane vesti

Dva su kola ostala do kraja, a Ren ima delikatan zadatak: u narednom kolu mora na svom terenu da pobedi Marselj inače će brodovi za Ligu šampiona otploviti sa doka na Azurnoj obali.

Dozvolio je sebi Ren jedan od onih poraza koji najviše bole: bio je dosta bolji tim na terenu, imao je i gol prednosti, u svakoj drugoj večeri da se ponove isti parametri, uzeo bi tri boda. Ali, nekada i sreća okrene leđa, protivnik iz mnogo manje šansi postigne više golova.

Do isteka prvih pola sata Ren je bio osetno bolji, imao je tri dobre šanse, dok je domaćin samo jednom zapretio. A, onda su gosti došli do gola. Veliku konfuziju u i oko šesnaesterca Kanarinaca rešio je Tajt i pogotkom doveo Ren do prednosti.

Martin Terije je bio centralna figura meča, nizao je šansu za šansom, ali i promašaj za promašajem. Da je bar jednu pretvorio u pogodak od četiri-pet koje je imao u prvom poluvremenu, verovatno bi i ishod bio drugačiji, povoljniji za crveno-crne.

Umesto sigurnog vođstva, na odmor se otišlo sa nerešenim ishodom. Kalifa Kulibali je butinom sa metra od gola uspeo da izjednači u poslednjem minutu poluvremena. Kažu da golovi na kraju prvog i početku drugog dela najviše psihički lome ekipu koja ih primi...

Rezultatska ravnoteža je stajala na semaforu do 71. minuta. I dalje je Ren bio taj koji je vladao terenom i stvarao više prilika za gol, ali lopta nije htela više u mrežu... Kako se to radi, demonstrirao je Nikola Paloa. Defanzivac Nanta je uhvatio volej posle kornera, probušio je golmana gostiju Gomisa i to bi bilo to.

Nantu tri boda, koja mu baš i ne znače mnogo, Renu težak udarac. Liga šampiona sad deluje baš daleko...

FRANCUSKA 1 - ZAOSTALI MEČEVI 36. KOLA

Sreda

Nica - Sent Etjen 4:2 (0:2)

/Bard 52, Delor 60, 62, Budaui 80 - Buanga 11, Jusuf 45+4/

Nant - Ren 2:1 (1:1)

/Kulibali 45, Paloa 71 - Tajt 32/



tagovi

NantFrancuska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara