Kulenović i Perković (Reuters)
Kulenović i Perković (Reuters)

Rezervni špic je blago Dinama: Cele sezone je bio u senci Petkovića, a sad daje golove za titulu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.04.24. | 21:30

Sandro Kulenović presudio Gorici – 2:0

Druga opcija je postala najisplativija. Kad je Dinamu najbitnije, kad se lomi sezona, kad se juri Rijeka, pojavio se opet Sandro Kulenović da pogura Modre ka pobedi i održi nadu da će titula ostati na Maksimiru. Prvak Hrvatske se na gostovanju Gorici pozicionirao kao ključni faktor ekipe Sergeja Jakirovića, njegovim golom utaban je put ka pobedi nad sastavom Rajka Vidovića, inače kuma stratega Zagrepčana.

U ovom delu sezone, Jakirović je pribegao izumu koji daje rezultate. Prvi put je baš protiv Gorice, samo u Kupu Hrvatske, posložio ekipu sa trojicom štopera i dvojicom napadača. Tad su zajedno zaigrali Fran Brodić i Kulenović i ispalo je super sa favorita, slavio je 4:0, a jedan gol je delo povratnika iz Lokomotive.

Izabrane vesti

Onda je u Splitu Jakirović iznenadio Hajduk prepisavši formaciju, što je toliko zbunilo Dalmatince, da se baš Kulenović postarao da utiša Poljud u polufinalu kupa. I onda ovaj meč u 30. kolu NHL-a, gde je Sandro ponovo počeo kao saradnik Bruna Petkovića i do je Gorica motrila na A reprezentativca, rezervan opcija je Dinamu donela prednost u Novoj Gorici.

Igrao se 20. minutu kad je Kulenović reagovao na pas Martina Baturine i pogodio za 1:0, što je bio njegov peti gol u prvenstvu, a treći u minulih šest kola, što jasno navodi na zaključak da mu je trener našao ulogu i da nije mogao da ignoriše njegovu efikasnost u kupu, pošto je na sve četiri utakmice bio strelac.

Do kraja je Dinamo podebljao pobedu golom Marka Bulata u 88. minutu i prebacio pritisak na Rijeku, koja u nedelju gostuje Istri. Razlika je svega dva boda u korist Riječana, mada ne zaboravite da Dinamo ima i meč manje i da će se ovi rivali sresti 5. maja na Rujevici u derbiju vrednom titule.




tagovi

Dinamo ZagrebHrvatskaHrvatska 1ex-Yu fudbalEX-YU lige

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara