©Reuters
©Reuters

Rimski sporazum pred ponoć: Pedro iz Rome prelazi u Lacio!

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.08.21. | 23:48

Iskusni Španac ostaje u Večnom gradu, ali oblači dres ljutog rivala

Kakvo veče u Rimu! Svi italijanski mediji, uključujući i transfer gurua Đanluku di Marcija, objavili su da Pedro odlazi i Rome u Lacio, kao i da je to već gotova stvar.

Bio je to svojevrstan "rimski sporazum" između dve zaraćene strane. Pedro će u redove Nebeskoplavih preći bez obeštećenja, pošto su u Laciju bili spremni da preuzmu njegova primanja u naredne dve sezone ugovora, koliko mu je ostalo u Vučici. Ta suma iznosi oko 8.000.000 evra bruto, što će predstavljati značajno olakšanje za kasu Đalorosa.

Izabrane vesti

Pedro je u Romu stigao na leto 2020. godine, kao slobodan igrač, posle rastanka sa Čelsijem. Pedro je prošle sezone, uprkos brojnim problemima sa povredama, uspeo da sakupi 40 nastupa za Romu u svim takmičenjima, postigao je šest golova i ostvario sedam asistencija. Početkom leta polemisalo se o tome da bi mogao da bude jedan od Murinjovih aduta za narednu sezonu, ali je na kraju prevagnula želja čelnika da se drastično ublaži budžet za plate igrače, što omogućava intenzivnije dejstvovanje na tržištu. Sa druge strane, Španac je bio velika želja Mauricija Sarija, koji je sa njim sarađivao u Čelsiju, pa je to prevagnulo kada su u pitanju ambicije samog igrača.

Isti je slučaj i sa Alesandrom Florencijem, koji je na korak od prelaska u Milan. Iako se radi o najproduktivnijem defanzivcu u Seriji A u proteklih desetak godina - 25 golova, 30 asistencija, to nije bilo dovoljno rođenom Rimljaninu i jednom od kapitena ekipe da zadrži status prvotimca u redovima Vučice. Njegovo "proterivanje" iz kluba traje već dve sezone i uskoro će uslediti rastanak. Florenci u Romi godišnje zarađuje 3.000.000 evra neto, a ugovor mu je isticao na leto 2023. godine, tako da će biti slično "olakšanje" za budžet, kao u Pedrovom slučaju.


tagovi

Pedroletnji prelazni rok 2021Alesandro Florenci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara