Paulo Dibala (©AFP)
Paulo Dibala (©AFP)

Robin Hud Serije A se samoubio, ostaće mali klubovi "gladni": Roma po taktovima Dibale i Kristensena do preokreta (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 03.12.23. | 20:00

Sasuolo imao prednost do 76. minuta, ali je učinio sve što je u njegovoj moći da pogura ekipu Žozea Murinja do pobede

Pojavi se iza ugla, presretne bogate, isprazni im džakove i potom nahrani gladne. Godinama već Sasuolo važi za Robin Huda Serije A. Oduzima bodove od najvećih klubova i kasnije ih deli malim. Do prošlonedeljnog trijumfa nad Empolijem,Neroverdi su dobili jedino Inter i Juventus krajem septembra. Na svim ostalim stadionima širom Čizme prosipali su bodove.

Ove nedelje skovali su plan za novu “pljačku”, spremili sačekušu Romi na svom Mapei stadionu. I odlično krenuli u izvršenje plana, uspeli da dođu i do plena, ali su se potom okliznuli i nastradali. Roma je preživela zasedu, uzela ono po šta je došla, i punih šaka se vratila u Rim, pa će mali klubovi po svemu sudeći “gladovati” u narednom periodu – 2:1 (0:1).

Izabrane vesti

Sve što je moglo da pođe po zlu za ekipu Alesija Dionizija u drugom poluvremenu pošlo je. Do pauze se savršeno držala plana, u 25. minutu uz malo sreće zahvaljujući Mateušu Enrikeu stigla i do prednosti, ali se u nastavku fudbalski samoubila i učinila sve što je u njenoj moći da Rimljanima očisti put do pobede.

Nezadovoljan onim što je video u prvom poluvremenu - a malo toga je imao da vidi od svojih izabranika - Žoze Murinjo je na pauzi izvršio dve izmene. Rasmusa Kristensena je ubacio umesto Rika Karsdorpa, izveo Eduarda Bovea i Sardara Azmuna upario sa Romeluom Lukakuom, a Paula Dibalu povukao iza napadačkog dvojca, da diriguje napadima rimske ekipe. I već u 52. minutu Azmun je uposlio Lukakua, imao je Belgijanac stopostotnu šansu da ekspresno vrati Vučicu u život, ali utisak je kao da napadač Čelsija sa manje poteškoća rešava situacije kada ima rivala na leđima. Ovu, kada se našao oči u oči sa Andreom Konsiljijem nije uspeo da pretvori u gol, svoj potencijalni sedmi u Seriji A ove sezone.

Možda mu je Murinjo u tom trenutku zamerio, ali je već sada verovatno zaboravio na promašaj Big Roma, jer Roma je još jednom uspela da pronađe put do pobede u finišu utakmice. A, uspela je, jer su joj ga pokazali fudbaleri Sasuola. U 62. minutu oštar start Danijela Boloke nad Leandrom Paredesom. Izvukao se isprva Rumun, pokazao mu je Mateo Marsenaro samo žuti karton, ali je VAR reagovao, pozvao ga da pogleda snimak i naterao ga da mu pokaže - put u svlačionicu.

No, nije ni igrač više Romi bio dovoljan da ubaci u veću brzinu. Srećom po goste, nije to bio jedini poklon ovog popodneva vrlo darežljivog Sasuola. Kad već Murinjovi izabranici nisu sami mogli do šanse, dali su im je Neroverdi, pa su petnaestak minuta posle isključenja napravili u penal. Rasmus Kristensen je izbacio Martina Erlića iz igre, Hrvat ga je spotakao i Marsenaro nije imao dilemu. Kao što ni Paulo Dibala nije imao problem da prihvati poklon i sa bele tačke izjednači rezultat.

La Hoja se šest minuta kasnije za to što mu je omogućio da postigne četvrti gol u Seriji A odužio Kristensenu asistencijom. Odigrali su Danac i Argentinac dupli pas po desnom boku, Dibala je vratio loptu za Kristensena, a ovaj u trku šutirao slabijom nogom i uz mnogo sreće, posle odbitka, savladao Konsiljija, krunisavši golom verovatno najbolje poluvreme od dolaska na Olimpiko. Golom koji je Romi doneo sva tri boda i vinuo je na deobu četvrtog mesta sa Napolijem, koji takođe ima 24 poena.

SERIJA A – 14. KOLO

Petak

Monca - Juventus 1:2 (0:1)

/Karboni 90+1 - Rabio 12, Gati 90+4/

Subota

Đenova - Empoli 1:1 (1:0)

/Malinovski 37 - Kanćelijeri 67/

Lacio - Kaljari 1:0 (1:0)

/Pedro 8/

Milan - Frozinone 3:1 (1:0)

/Jović 43, Pulišić 50, Tomori 74 - Brešanini 82/

Nedelja

Leče - Bolonja 1:1 (0:0)

/Pikoli 90+10pen - Likojanis 68/

Fjorentina - Salernitana 3:0 (2:0)

/Beltran 6, Sotil 19, Bonaventura 56/

Udineze - Verona 3:3 (2:1)

/Kabasel 16, Luka 30, 72 - Đurić 37, Engong 61, Anri 90+7/

Sasuolo - Roma 1:2 (1:0)

/Enrike 25 - Dibala 76pen, Kristensen 82/

20.45: (2,85) Napoli (3,50) Inter (2,55)

Ponedeljak

20.45: (3,00) Torino (3,35) Atalanta (2,55)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

sasuoloRomaSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara