Romario (©Reuters)
Romario (©Reuters)

Romario sa 58 godina ponovo na terenu: Igram kad hoću, ako se treneru ne sviđa, otpustim ga

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.04.24. | 09:49

Tako je to kad si igrač i predsednik kluba

Decenija i po je prošla otkako je okačio kopačke o klin, cele tri otkako je na vrhuncu karijere žario i palio fudbalskom planetom, ali u legendarnom Romariju još se nije ugasila ljubav prema bubamari. Istina, sada sa 58 godina ne može da igra vrhunski fudbal, ali može i dalje mlađima da proda trik koji su gledali samo na TV ekranima.

I još kada to radiš u klubu u kome si ponikao – ima li šta bolje? A Romarijev cilj i jeste bio malo neuobičajen: Da u dresu Amerike RJ, drugoligaša iz Rio de Žaneira, odigra bar jednu utakmicu sa 30-godišnjim sinom Romarinjom.

Izabrane vesti

Uskoro će želja i da mu se ostvari. Prošlog meseca se vratio iz penzije i počeo da trenira za premijernu utakmicu Amerike u novoj sezoni, zakazanu za 18. maj. Prvi ekipni trening održan je baš sinoć. I normalno da su se novinari sjatili da vide fudbalsku ikonu na delu.

I oni svesni da je ovako nešto moguće sam zbog toga što je Romario istovremeno i predsednik Amerike. Dakle, ima li tu nečeg? Romario je iskren. Polu u šali, polu u zbilji kaže...

Igram kad hoću, izađem kad hoću, ako se treneru ne dopada – otpustim ga. Ako mi igrač ne doda loptu – kaznim ga“, nasmejao je Romario prisutne novinare.

U malo ozbiljnijem tonu...

Sada sam spreman da mojoj voljenoj Americi pomognem i u nekoliko utakmica. I naravno da ostvarim svoj san da podelim teren sa svojim sinom“.

Podsetimo, Romario je za reprezentaciju Brazila odigrao 70 utakmica, Evropu je zaludeo igrama za PSV i Barseloni, osvojio je Mundijal 1994. godine i tokom karijere postigao više od 700 golova. Ko ga se seća, naježi se kad premota film na rane devedesete prošlog veka.



tagovi

Romario

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara