©AFP
©AFP

Ronaldo promašivao i davio rivale u derbiju Rijada, Odion Igalo ga ozbiljno udaljio od titule (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.04.23. | 00:07

Al Hilal u gradskom derbiju srušio Al Nasr sa dva pogotka Nigerijca iz penala - 2:0

Al Hilal se serijom od tri utakmice bez pobede ozbiljno odaljio od prvoplasiranog Al Itihada, ali će ljudima u klubu i njegovim navijačima sasvim sigurno znatno lakše pasti gubitak šampionskog trofeja ako bez njega ostane i gradski rival Al Nasr. Za to su se i sami pobrinuli u derbiju Rijada, u kom su kao domaćini savladali ljutog protivnika sa 2:0 (1:0).

Za pobedu ekipe Ramona Dijaza najzaslužniji je bio dvostruki strelac Odion Igalo, koji je pogađao sa bele tačke u 42. i 62. minutu. Nigerijac se ovim golovima osamostalio na vrhu tabele kao najbolji strelac takmičenja sa 18 postignutih golova.

Izabrane vesti

Ipak, u prvom planu se našao Kristijano Ronaldo, ali ne zbog postignutih golova. Portugalac je utakmicu okončao sa tri udarca van okvira gola i jednim izblokiranim šutom. Najbliži golu bio je u 76. minutu, kada je konačno poslao loptu iza leđa Abulahu al Muajufu, ali je on poništen zbog ofsajda.

Pune ruke posla imao je i glavni sudija ovog meča, dobro poznati Englez Majkl Oliver, koji je podelio sedam žutih kartona na utakmici, od njih i jedan upravo Ronaldu i to zbog davljenja protivnika. Taj krajnje specifičan trenutak odigrao se u 57. minutu, kada je Portugalac u popularnu "kragnu" uhvatio svoog čuvara i potom ga povukao unazad na pod.

Igrač Al Hilala je prethodno ušao u liniju Ronaldu i pomalo ga na kvarno zaustavio u kontranapadu, ali je onda usledio prilično neprimeren potez jednog od najboljih igrača u ovom veku. Oliver mu je dodelio javnu opomenu, mada nije mali broj onih fudbalskih kritičara koji smatraju da je napadač Al Nasra zaslužio i crveni karton.

Vrhunac Ronaldove nemoći u ovom meču dogodio se u 85. minutu, kada je Englez prvo dosudio najstrožu kaznu za njegov tim, a onda ga poništio zbog igranja rukom, pa je ostalo 2:0 za domaćina.

Al Itihad je na prvom mestu sa tri boda više i utakmicom manje od Al Nasra, dok je Al Hilal četvrti sa sedam bodova manje od lidera.




tagovi

Kristijano RonaldoAl HilalAl NasrOdion Igalo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara