Lazar Rosić protiv Porta (©Reuters)
Lazar Rosić protiv Porta (©Reuters)

Rosićev Moreirense iz Brage nišani Ligu konferencija

Vreme čitanja: 3min | pet. 14.05.21. | 13:46

Zeleno-belima je u petak, od 22.15 časova, potrebna pobeda na teškom gostovanju ako žele u Evropu

Navijačima Partizana, Vojvodine i Čukaričkog sigurno su zanimljiva poslednje nedelje u najjačim evropskim ligama. U većini šampionata se tek sada rešava pitanje toga ko će da učestvuje u kvalifikacijama za Ligu konferencija, a samim tim i ko će da bude potencijalni rival srpskim klubovima na međunarodnoj sceni. Neke od opasnijih mina doći će iz Portugalije.

Fereira je još ranije osigurala mesto u kvalifikacijama za najmlađe takmičenje UEFA, a ostala je još jedna viza. Ona će se rasporediti u poslednja dva kola, a trenutno četiri kluba konkurišu za nju.

Izabrane vesti

22.15: (1,50) Braga (4,30) Moreirense (6,50)

Jedan od timova koji sanjaju o izlasku u Evropu je i Moreirense, koji je trenutno sedmi na tabeli, sa dva poena manje od šestoplasirane Vitorije Gimarais. Ako ne žele bolno buđenje, izabranici Vaska Seabre moraju da pobede u petak od 22.15 časova, kada gostuju Bragi u okviru 33. kola Primeire.

Da je reč o izuzetno važnoj utakmici pokazuje i to što je veliki broj kladilaca u Mozzartu stavio baš taj par na svoje tikete. Bragi ne trebaju poeni, u lošoj su formi i sve to je na strani gostiju, na koje je kvota visoka.

Braga nije pobedila na poslednja četiri meča, u tom periodu je osvojila samo dva boda. Osigurala je 4. poziciju na tabeli, ne može da napreduje niti nazaduje i sledeće sezone će igrati u grupnoj fazi Lige Evrope. Rasteretilo je to ekipu Karlosa Karvalhala, pa su tako u prošlom kolu odmarali Kristijan Borha, Lukas Pjacon, Andre Orta… Kombinovao je trener Brage i zbog finala Kupa Portugalije, koji očekuje njegovu ekipu 23. maja protiv Benfike.

Moreirenseu je cilj bio da izbori opstanak. Sad, kada je to učinjeno, zašto ne napasti Evropu. Seabra uverava da se ekipa nije opustila.

Mislim da imamo tim koji voli da se takmiči. Bez obzira na cilj koji je pred grupom, znam da su im ambicije još veće. Sada razmišljaju samo o tome kako da dođu do 43. poena. Znamo da je neophodno da budemo na visokom nivou ako želimo da pobedimo ekipu kakva je Braga“, istakao je trener Moreirensea.

Odbranu njegovog tima predvodiće Lazar Rosić, nekadašnji štoper Vojvodine, ali zato neće moći da računa na Derika Laserdu, snažnog centarfora, koji je povredio rame. Moraće bez njega da potraži osvetu za težak poraz u prvom delu sezone. Tada je Braga bila više nego ubedljiva, slavila je sa 4:0. Bila je to treća uzastopna pobeda Brage nad Moreirenseom, a šesta na poslednjih sedam mečeva. Na poslednja tri duela došla je igra 3-4.


tagovi

Lazar RosićmoreirensePortugal 1Primeira

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara