©Reuters
©Reuters

Runi: Bolton je „oterao“ Pikea iz Mančester junajteda

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.05.20. | 13:17

"Maltretirali su ga tog dana na terenu", kaže bivši napadač Đavola

Pre nego što je postao zverka u Barseloni, sa kojom je osvojio 28 velikih trofeja, Đerar Pike je doživeo hod po mukama u Mančester junajtedu.

Četiri sezone je Pike bio član Junajteda, ali je kao tinejdžer skupio samo 12 nastupa, jer nije mogao da prođe pored nedodirljivih Rija Ferdinanda i Nemanje Vidića.

Izabrane vesti

Ali, nekadašnji golgeter Mančestera Vejn Runi otkrio je u kolumni za Sandej Tajms da Pike prosto nije mogao da se nosi sa napadačima u Premijer ligi. Utakmica u gostima protiv Boltona, tada fizički najmoćnije ekipe na Ostrvu, zapečatila je karijeru Špancu na Old Trafordu.

Meč na strani protiv Boltona je okončao Pikeovu karijeru u Junajtedu. Bio je mlad i maltretirali su ga tog dana na terenu, pa je Ferguson tada shvatio da Đerar fizički ne može da izdrži igranje u Premijer ligi. Sećam se da je Nemanja Vidić svaki put kada je trebalo da igramo sa Boltonom, dva-tri dana pre meča pojačano radio u teretani“, pisao je Runi.

Tog dana Bolton je pobedio golom Nikolasa Anelke, kojem je prethodila loša reakcija Pikea, koji nije zakačio loptu u skoku.

Bolton je imao svoje kvalitete i borio se kao pravi tim. Našli su trenutak da iskoriste svoj kvalitet i bio je to tipičan trenutak kada ujedinjena ekipa može da pobedi sastav koji ima kvalitetnije pojedince. Isto to se desilo u polufinalu Lige šampiona 2008. Barselona je po svim parametrima bila daleko bolji tim od nas, ali radili smo kao tim, pogledala nas je i sreća i prošli smo dalje“, podsetio je Runi.

A, onda je Junajted na penale pobedio Čelsi i osvojio Ligu šampiona.


tagovi

Mančester JunajtedBolton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara