Kejlor Navas traži poštovanje (©Reuters)
Kejlor Navas traži poštovanje (©Reuters)

“Ružno pače“ evropskog fudbala, Navas besan na PSŽ zbog dovođenja Donarume

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.07.21. | 10:57

Golman iz Kostarike izgleda ni na Parku prinčeva ne dobija tretman kakav zaslužuje

Dok je bio prvi golman madridskog Reala kroz javnost se provlačila jasna teza da ga klub ne smatra "dovoljno lepim" da bi bio član Kraljevskog kluba, iako je igrački radio strašan posao i bio među najzaslužnijima za osvajanje tri uzastopne Lige šampiona u periodu od 2016. do 2018. godine. Real ga se ipak lako odrekao, prvo kupovinom Tiba Kurtoe iz Čelsija, potom zbog Alfonsa Areole koji je stigao iz Pariza u koji je Navas otišao praktično kao kusur...

Subota, 02.00: (4,30) Peru (3,50) Kolumbija (1,92)

Izabrane vesti

I na Parku prinčeva je Navas postao jedna od nosećih figura kluba. I zbog toga je krajem aprila bio nagrađen novim ugovorom do juna 2024, a onda se sve rasprsnulo poput mehura od sapunice. Onog trenutka kada je postalo jasno da Đanluiđi Donaruma postaje slobodan igrač jer se nije dogovorio s Milanom oko novog ugovora, PSŽ je sve snage usmerio na njegov angažman. U tome je i uspeo, a razlog zašto transfer nije još zvanično objavljen je u tome što Italija igra finale Evropskog prvenstva i dogovor je da se posao objavi tek kada 22-godišnji čuvar mreže završi s reprezenativnim obavezama.

Francuski Ekip tvrdi da je Donarumin dolazak u Pariz razbesneo Navasa. Kostarikanac je u momentu bio toliko ljut na čelnike Svetaca da je čak razmišljao da podnese zahtev za hitan transfer. E sad, ako se pitate zašto se ništa konkretno nije dogodilo, u pitanju je to što niko u Evropi nije spreman Navasu da plati ono što zarađuje na Parku prinčeva. A to je bezmalo 13.000.000 evra bruto. 

Zbog toga je Navas spreman da ostane i bori se sa Donarumom za mesto startnog golmana, baš kao što je to činio dok mu je u Realu rival bio Kurtoa, pa mu je cela ova situacija i te kako poznata. Navas je bio starter kod Đulena Lopetegija odmah po dolasku belgijskog golmana, ali je ubrzo smenjen na gol-liniji pa je Kostarikanac posle branio samo u kup utakmicama do kraja sezone 2018/19, posle čega je otišao.

U Francuskoj izgleda nije potpuno načisto to kakve su namere Pari Sen Žermena sa Donarumom. Pojedini čak spekulišu o njegovoj pozajmici u Romi, mada je mnogo realnije da Donaruma ostane i postane nova “jedinica“. PSŽ se godinama “rve“ sa golmanima, pošto su slične situacije imali sa Siriguom i Trapom, potom Trapom i Areolom, a onda i Areolom i Bufonom.



tagovi

Kejlor Navasletnji prelazni rok 2021Đanluiđi Donaruma

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara