Dominik Dreksler (©Reuters)
Dominik Dreksler (©Reuters)

Šalke hvata poslednji voz za opstanak! Dreksler u minut sačuvao bod, pa oborio Verder na pleća

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.04.23. | 20:44

Neverovatan finiš u Gelzenkirhenu

Ovaj Šalke može sve! Posle teške šamarčine na gostovanju Frajburgu prošlog vikenda, kada je izgledalo da nema čemu više da se nada, tim iz Gelzenkirhena uspeo je da napravi čudo pred svojim navijačima i pobedio Verder rezultatom 2:1 (0:1) iako je do 81. minuta bio u zaostatku.

Neka igrači Tomasa Rajsa zahvale rezervistima Dominiku Dreksleru i Sepu van den Bergu na onom što se dogodilo u ludoj završnici. Kada je letos stigao na kaljenje iz Liverpula, Van den Berg bio je projektovan za jednog od nosilaca igre Šalkea. Ipak, posle samo četiri utakmice u dresu kluba iz Gelzenkirhena pokigao je ligament skočnog zgloba, zbog čega je pauzirao pet meseci, a onda još gotovo dva meseca jer je samo nekoliko dana po povratku treninzima povredio stopalo koje ga je i mučilo.

Izabrane vesti

Danas je holandski vezista odigrao svoj prvi meč još od 2. oktobra i odmah dao Šalkeu tračak nade za opstanak u Bundesligi! Samo četiri minuta pošto je ušao na teren, Van den Berg je postigao verovatno najvažniji gol dosadašnje karijere koji možete videti OVDE i to sa ivice kaznenog prostora čime je u tom momentu svom timu dao vredan bod u borbi za opstanak. Ali, to nije bilo sve...

Apsolutni heroj utakmice je Dominik Dreksler koji je u razmaku od jednog minuta uspeo da sačuva svoju mrežu i spreči izvestan poraz, a onda i da postigne gol za senzacionalnu pobedu!

Prvo je Dreksler ispravio mrlju Amosa Pajpera koji je zbog poigravanja u svom kaznenom prostoru umalo pripisao “smrtnu kaznu“ svom timu i sprečio Marvina Dukša da posle gola u 18. minutu (pogledajte OVDE) ipak donese Verderu tri boda. A onda je usledila duga lopta, pa fantastično proigravanje Leonarda Bitenkurta za zaboravljenog Drekslera koji se u maniru najboljih golgetera snašao u protivničkom kaznenom prostoru i plasirao loptu kraj nemoćnog Jiržija Pavlenke za ogromnih 2:1 u drugom minutu nadoknade. Gol pogledajte OVDE.

Nažalost, naš Miloš Veljković nije se proslavio danas i bio je među slabijima u Verderu iako je odigrao svih 90 minuta. Šalke je sada na 27 bodova, jednom manje od Štutgarta i Bohuma koji su na granici za ispadanje i dva manje od Hofenhajma koji je i dalje u sigurnoj zoni. Sa šest bodova iz poslednja tri kola, moguće je da će Šalke na kraju da izvuče opstanak!

BUNDESLIGA – 30. KOLO

Petak

Bohum – Borusija Dortmund 1:1 (1:1)

/Losila 5 – Adejemi 7/

Subota

Keln - Frajburg 0:1 (0:0)

/Doan 54/

Ajntraht Frankfurt - Augzburg 1:1 (1:0)

/Redžbečaj 25ag - Demirović 58/

RB Lajpcig - Hofenhajm 1:0 (1:0)

/Enkunku 28/

Štutgart - Borusija Menhengladbah 2:1 (1:0)

/Žirasi 22, Kulibali 83pen - Vajgl 78pen/

Union Berlin - Bajer Leverkuzen 0:0

Šalke - Verder Bremen 2:1 (0:1)

/Van den Berg 81, Drekser 90+2 - Dukš 18/

Nedelja

15.30: (1,15) Bajern Minhen (10,5) Herta (17,0)

17.30: (2,35) Volfzburg (3,50) Majnc (3,20)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Marvin DukšSep van den BergVerder BremenŠalkeDominik Dreksler

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara