Ivan Šaponjić (©Reuters)
Ivan Šaponjić (©Reuters)

Samo 496 minuta fudbala za Ivana Šaponjića u dve i po sezone

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.10.21. | 11:19

Na leto postaje slobodan igrač

Srbin u ligi Petice, u jednom od najjačih klubova Evrope u poslednjoj deceniji. Ali, nažalost, samo na papiru...

Čudna je sudbina Ivana Šaponjića. Postao je u leto 2019. godine igrač Atletiko Madrida, odjeknuo je taj transfer u domaćim okvirima kao nuklearna bomba. Međutim, sada, dve i po godine kasnije, postavlja se pitanje da li je taj izbor bio pravi u trenutku kada je trebalo najvažnije da mu bude – da redovno igra.

Izabrane vesti

Bavi se danas i list AS Šaponjićevom sudbinom. I pita se zašto letos nije grebao rukama i nogama da ode sa Vande Metropolitano, kada mu je postalo jasno da nije ni u drugom planu kod Dijega Simeonea.

Tokom priprema Šaponjić je dobio samo 19 minuta da odigra u meču sa Numansijom i tada je postigao gol iz penala. Međutim, u narednim utakmicama, iako nije bilo u timu ni Suareza, ni Koreje, ni Feliksa, nije bilo ni minutaže za srpskog napadača. A, onda su još stigli Mateus Kunja i Antoan Grizman i sva vrata u vrhu napada za Ivana su se totalno zatvorila. Čude se Španci zašto je Šaponjić i posle svega toga odlučio da i dalje bude u opremi Atletika.

A, poslednji takmičarski nastup u dresu Jorgandžija je imao u januaru, opet u kupu. Generalno, za dve i po godine, koliko je član madridskog kluba, Šaponjić je skupio pet nastupa i samo 111 minuta fudbala. Od toga četiri mintua u Primeri, ostalo u Kupu Španije!

Malo slobode Ivan je osetio tek proletos kada je otišao na pozajmicu u Kadiz. Tamo je odigrao devet utakmica (385 minuta), bio jednom i strelac. I posle toga je opet odlučio da se vrati u Atletiko i tu i ostane.

Sve kada se sabere, od leta 2019. Ivan Šaponjić je skupio samo 496 minuta fudbala. I postigao jedan gol. Sa 24 godine. Srećna okolnost je što mu narednog leta ističe ugovor, a već od 1. januara može da pregovara sa zainteresovanim klubovima.

Odlazak iz Atletika u sredinu u kojoj će redovno da igra mora da bude apsolutni prioritet za nekadašnjeg zlatnog orlića bilo u januarskom ili junskom prelaznom roku. Da fudbalski vaskrsne, kao što je to uradio, recimo, Andrija Živković prethodnog leta.


tagovi

Atletiko MadridIvan ŠaponjićPrimera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara