©Reuters
©Reuters

Sampdorija neće odustati do kraja! Audero odbranio Luiđi Feraris i ostavio Inter na -15

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.02.23. | 22:47

Ekipa Dejana Stankovića organizovanom igrom neutralisala dominaciju Nerazura. Golman Đenovljana imao nekoliko bravura na gol liniji - 0:0

Bod trenutno možda nema veliki značaj za Sampdoriju u ovom trenutku, ali je jasno da bi u samoj završnici svaki mogao da bude dragocen u borbi za opstanak, a posebno onaj koji se osvoji protiv nekog od velikana. Ekipa Dejana Stankovića je disciplinovanom igrom uspela da obezvredi najveći broj Interovih napada, organizovano se branila i odbranila, pa je neubedljive Nerazure nakon kompletiranog 22. kola Serije A ostavila na ogromnih 15 bodova zaostatka za vodećim Napolijem - 0:0.

Sastav Simonea Inzagija je imao 25 udarca ka domaćem golu, ali su samo tri, od ukupno pet koji su išli u okvir, bili ozbiljni opasna po koncentrisanog Emila Audera. Prvi već u drugom minutu, kada se Romelu Lukaku dobro namestio i snažno gađao, ali je golman Sampdorije dobro intervenisao. Audero je sledeći put bio na konkretnim mukama u 78. minutu, kada je odlično gađao Hakan Čalhanoglu, međutim, ponovo nije došlo do promene rezultata. Odlični čuvar mreže je najbolju bravuru ostavio za treći minut nadoknade kada je sa rašlji skinuo snažan udarac Frančeska Ačerbija.

Izabrane vesti

Sampdorija ima razloga da bude zadovoljna bodom, jer su Stankovićevi izabranici ispoštovali taktičke zahteve temperamentnog stratega. Nagrada za tu odgovornost mogla je da stigne u 59. minutu, kada je iskusni Manolo Gabijadini ostao sam na ivici peterca, visoko je skočio i zakačio loptu glavom, ali je ona prošla pored stative skamenjenog Andrea Onane.

Obojica trenera su u finišu utakmice posegla za brojnim izmenama kako bi pokušali da dođu do sveže krvi i energije koja bi ih približila željenom rezultatu. Inter je u završnici meča ozbiljno stegao obruč oko domaćeg gola, ali nije uspeo da pronađe rešenje za razbranjenog Audera.

Sampdoriji se večeras na neki način vratilo za ona dva izgubljena boda u Monci, mada je Specija, tačnije prva ekipa koja se nalazi iznad crte, još uvek na ogromnih osam bodova udaljenosti. Stoga svaki naredni meč, a pre svega onaj predstojeći naredne subote protiv Bolonje na Luiđi Ferarisu mora da bude taj koji će Stankovićevu ekipu izvući iz pat pozicije.

SERIJA A – 22. KOLO

Petak

Milan - Torino 1:0 (0:0)

/Žiru 62/

Subota

Empoli - Specija 2:2 (0:2)

/Kambijagi 71, Vinjato 90+4 - Verde 25pen, 31/

Leče - Roma 1:1 (1:1)

/Ibanjez 7ag - Dibala 17pen/

Lacio - Atalanta 0:2 (0:1)

/Zapakosta 23, Hojlund 65/

Nedelja

Udineze - Sasuolo 2:2 (2:2)

/Udogi 1, Bijol 28 - Enrike 6, Perez 45+1ag/

Bolonja - Monca 0:1 (0:1)

/Donati 25/

Juventus - Fjorentina 1:0 (1:0)

/Rabio 34/

Napoli - Kremoneze 3:0 (1:0)

/Kvarachelija 22, Osimen 65, Elmas 79/

Ponedeljak

Verona - Salernitana 1:0 (1:0)

/Ngonge 31/

Sampdorija - Inter 0:0



tagovi

Emil AuderoDejan Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara