undefined
undefined

Šampion dočekao Paulinja: Het-trik za preokret i noćenje Sportinga na vrhu Primeire (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.12.21. | 00:08

Odbrana Lavova prvi put ove sezone kapitulirala u prvom poluvremenu

Na najbolji mogući način lisabonski Sporting krunisao je fantastičnu 2021. godinu. Šampion Portugalije zauzeo je čelo tabele, preskočio je Porto i čeka sutrašnji O Classico, a odigra li Benfika za gradskog rivala, mogla bi četa Rubena Amorima u novu godinu da uđe i kao lider. Stadion Žoze Alvalade kliče Paulinju, više niko u Sportingu ne žali što je istresao 16.000.000 evra prošle zime za portugalskog napadača. Režirao je Paulinjo preokret, spakovao je Portimonenseu het-trik i ulepšao praznike navijačima - 3:1 (0:1).

Ogromna očekivanja su na Žoze Alvaladeu imali od reprezentativca Portugalije, načekali su se da proradi i demonstrira delić umeća zbog koga su ga doveli iz Brage. Bio je Paulinjo strah i trepet u Primeiri dok je nosio dres tima iz Kamenoloma, ali od dolaska u Lisabon nešto nije štimalo... Sve do večeras. Tinjala je nada u Portimonenseu da bi sa Žoze Alvaladea mogao da se vrati kući neporažen, gazio je gost krupnim koracima, a onda je na scenu stupio Paulinjo.

Izabrane vesti

U Primeiri i Ligi šampiona po tri gola, premalo od napadača koji je doveden da produži vladavinu Sportinga i spreči novo uspostavljanje dominacije Porta i Benfike. I kada su u Sportingu već počeli da se pitaju da li je Paulinjo promašena investicija, ofanzivac koji može da pokrije sve pozicije u napadu “eksplodirao” je protiv Portimonensea. U pravi čas. Zadužen je bio Paulinjo da vadi kestenje iz vatre.

Kande je pobegao iza leđa Inasiju, uputio je oštru loptu u kazneni prostor, a brazilski defanzivac Mateus Reis sproveo ju je u svoju mrežu. Pretio je Portimonense da pokvari prazničnu žurku u Lisabonu i prekine niz Sportinga, ali je Pedro Migel Sa odigrao za Lavove, a goste je dokrajčio Paulinjo. Dobio je Sa crveni karton u nastavku i sve se okrenulo. Portimonense nije mogao da diše, Sporting ga je sabio u kazneni prostor, a u njemu je carovao Paulinjo.

Pomučio seportugalski reprezentativac samo kod prvog gola, kada je fantastično trznuo glavom i zatresao mrežu. Kod naredna dva bio je neometan. Defanzivcu su ga nepomično posmatrali. A, Portimonense je u nadoknadi uspeo da ublaži poraz, ne i da se konačno sa Žoze Alvaladea vrati makar sa bodom.

PRIMEIRA - 16. KOLO

Utorak

Tondela - Žil Visente 0:3 (0:0)

/Murilo 58, Bueno 77, Bubakar 90/

Maritimo - Vizela 2:0 (0:0)

/Tague 54pen, Gitan 72/

Moreirense - Estoril 1:0 (1:0)

/Martins 28/

Sreda

Gimarais - Boavista 1:1 (0:0)

/Estupinjan 81 - Ilori 85/

Sporting - Portimonense 3:2 (0:1)

/Paulinjo 65, 76, 83 - Reis 21ag, Posinjolo 90+2/

Četvrtak

18.00: (2,60) Fereira (3,05) Santa Klara (2,90)

20.00: (5,20) Arouka (3,70) Braga (1,70)

22.00: (1,85) Porto (3,70) Benfika (4,60)

***kvote su podložne promenama

Odloženo:

Famalikao - Belenenses




tagovi

Sporting LisabonPortimonensePrimeiraPortugal 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara