(©Reuters)
(©Reuters)

Šamrok sve bliži tituli, zbog pandemije u Crnoj Gori odložena četiri meča prvenstva Irske

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.10.21. | 13:19

Roversi su sve bliži odbrani titule, ukoliko savladaju kao gosti Dandok (petak, 20.45) pobećiće na tabeli drugoplasiranom Sent Patriksu na +12

Dandok je i dalje najtrofejniji klub u Republici Irskoj sa osam titula, ali Šamrok Roversi su sve bliži tome da im priđu na samo jedan trofej zaostatka. Možda i odlučujući korak ka drugom uzastopnom osvajanju trona mogli bi da naprave ovog petka, od 20.45 časova, baš protiv Dandoka.

Oni se sastaju u okviru 30. kola šampionata, a ukoliko gosti trijumfuju pobeći će drugoplasiranom Sent Patriksu na 12 bodova prednosti na tabeli. Ujedno, približiće svog najvećeg rivala ispadanju iz lige, pošto je Dandok trenutno prvi iznad crte, sa dva boda više od Votervorka, koji zauzima poziciju koja vodi u plej-aut.

Izabrane vesti

20.45: (3,35) Dandok (3,25) Šamrok (2,10)

Zanimljivo, to će da bude jedina utakmica koja će biti odigrana ovog vikenda, preostale četiri su odložene, zbog pandemije koronavirusa u Crnoj Gori! Naime, naše južne komšije nalaze se na crvenoj listi Velike Britanije, a kako mlada reprezentacija Republike Irske igra u Podgorici, svi igrači će po povratku u tu zemlju morati da budu u obaveznom karantinu dve nedelje.

Engleski klubovi, za koje igraju većina mladih irskih reprezentativaca, nisu zbog toga dozvolili svojim fudbalerima da se odazovu pozivu i selektor Džim Kroford je bio prinuđen da pravi novi spisak. Sastavljen je mahom od igrača iz domaće lige, reprezentativce imaju Deri, Slajgo i Longford.

Ti klubovi su zato zatražili da im se odlože utakmice koje igraju ovog vikenda, pa je na kraju ispalo da samo Dandok i Šamrok imaju dovoljno igrača da bez problema odigraju utakmicu.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Verovatno je na njihovu odluku uticalo i to što su u dobroj formi, pa su puni samopouzdanja. Šamrok je trijumfovao na poslednja četiri meča, dok je Dandok u poslednja tri kola osvojio sedam bodova.

Šamrok i Dandok su ove godine odigrali četiri utakmice, sa polovičnim učinkom. Oba prvenstvena meča na svom terenu Roversi su rešili u svoju korist, u aprilu sa 2:1, a u julu sa 3:1. U maju je Dandok odbranio svoj stadion i trijumfovao je sa 2:1, a u martu je trijumfovao i u Superkupu Irske, u Dablinu, posle penala.

Igra GG došla je na poslednjih pet njihovih okršaja, odnosno osam od prethodnih devet. Na svakoj od tih utakmica je viđeno najmanje dva pogotka.

REPUBLIKA IRSKA 1- 30. KOLO

Petak

20.45: (3,35) Dandok (3,25) Šamrok (2,10)

Odloženo

Sent Patriks – Bohemijans

Voterford – Deri Siti

Fin Harps – Drogeda

Slajgo Rovers - Longford

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Irska 1ŠamrokDandok

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara