Stadion Koševo (©Reuters)
Stadion Koševo (©Reuters)

Sarajevo se sveti Igmanu

Vreme čitanja: 4min | sub. 06.04.24. | 10:44

Bordo tim ima šta da vrati predstojećem rivalu u 25. kolu prvenstva Bosne i Hercegovine

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Do kraja prvenstva u Premijer ligi Bosne i Hercegovine ostalo je još devet kola. Borba za titulu nije neizvesna, dok je mnogo zanimljivije u borbi za Evropu i za opstanak. Tako će i u ovoj 25. rundi biti duela koji mnogo odlučuju.

Izabrane vesti

SARAJEVO - IGMAN (20:45)

Posle serije loših rezultata, čini se da je Sarajevu krenulo bolje. Okidač je bio utakmica sa Borcem, koja je kulminirala izlaskom sa terena pre sudijskog zvižduka, a epilog je bio kazna za čelnike Sarajeva. Preživeo je i to trener Sarajeva Simon Rožman, pa je bilo jasno kao dan da neće više dobiti puno prilika. I Sarajevo je proigralo. Prvo je savladan Gošk na Koševu sa 4:0, a potom je Tuzla Siti deklasirana na Tušnju 1:5, kao najava nekih lepših dana Bordo tima.

Šanse za Evropu nisu izgubljene, jer su trenutno na petom mestu sa pet bodova manje od trećeplasiranog Veleža, te bodom manje od četvrte Sloge. Sve u svemu, optimizam se vratio što je jako bitno za nastavak dobre serije. Sarajevo je u prethodnom duelu sa Igmanom, igranom pre nepunih mesec dana remiziralo kod kuće 2:2, i to su bod spasili tek u samom finišu.

20.45: (1,25) Sarajevo (5,50) Igman (10,0)

Bordo tim je dužnik Igmanu, pa će danas pokušati da serviraju osvetu.

"Jako mirno, fokusirano, predano poslu i u jako dobrom raspoloženju je prošla ova sedmica. Sa Igmanom smo igrali pre par sedmica i jako dobro se poznajemo. Zadnju utakmicu protiv njih smo odigrali na jako dobrom nivou, bilo je puno dobrih stvari, ali nas nije zadovoljio krajnji rezultat. U tom smeru želimo i sada odigrati, s tim da na kraju slavimo sa našim navijačima. Što se tiče protivničke ekipe, u njoj nastupa nekoliko igrača koji su nosili dres Sarajeva i igraće sa posebnim motivom i žarom. Ipak, nadam se da ćemo na kraju slaviti sa našim navijačima" rekao je Simon Rožman, trener Sarajeva.

------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------

Dok Sarajevu bodovi trebaju za izlazak u Evropu, Igmanu gori pod nogama za opstanak. Imaju 26 bodova i trenutno su tri boda iznad opasne zone, ali svaki bod im je zlata vredan. Svesni su toga i u timu iz Konjica pa će pokušati ostati neporaženi na Koševu. Pošlo im je to za rukom u prošlom meču igranom pre mesec dana, pa imaju primer kojim se trebaju voditi.

U timu ima mnogo igrača koji su igrali za Sarajevo pa motiva neće manjkati, a to je svakako mnogo bitno u ovakvim duelima.

"Prošla utakmica protiv Sarajeva je bila odlična većinu vremena, ali smo na kraju mogli i izgubiti. I danas ćemo se držati plana i verujem da možemo ostati neporaženi. Sarajevo je vratilo formu. Postigli su devet, a primili samo jedan gol u prethodne dve utakmice, pa moramo biti maksimalno koncentrisani, jer se u suprotnom nećemo dobro provesti", kazao je trener Igmana Edis Mulalić.

POSUŠJE - TUZLA SITI (13:30)

Kako promena trenera može da utiče na ekipu, najbolje se vidi iz primera Posušja. Jesenas su se borili za opstanak, a sada im malo nedostaje za izlazak u Evropu. Za sve je 'kriv' Denis Ćorić, mladi i perspektivni stručnjak koji je preporodio tim sa Mokrog Doca. Upisali su sedam pobeda, jedan remi i jedan poraz ovog proleća, s tim što je pomenuti poraz bio u Kupu. Trenutno su šesti na tabeli, sa šest bodova manje od trećeplasiranog Veleža i dva od četvrte Sloge. Ova utakmica biće idealna prilika da se bilans dodatno popravi i poraste nada za izlazak na međunarodnu scenu.

13.30: (1,48) Posušje (3,90) Tuzla Siti (6,75)

Tuzla Siti je u evidentnoj krizi. Iako igrački kadar zaslužuje mnogo više od borbe za opstanak, realnost je da će se Tuzlaci teško spasiti ispadanja. Imaju isto bodova kao pretposlednji Željezničar, te bi u slučaju poraza, kriza dodatno bila produbljena. Da stvar po njih bude još gora, smenjen je trener Slavko Petrović, pa će ekipu voditi neko iz stručnog štaba, jer naslednik još nije imenovan. Ako je suditi po formi, teško da će i danas Tuzla uspeti ostati neporažena.

BIH 1- 25. KOLO

Subota

13.30: (1,48) Posušje (3,90) Tuzla Siti (6,75)

20.45: (1,25) Sarajevo (5,50) Igman (10,0)

Nedelja

14.00: Sloga - Željezničar

20.45: Velež - Borac

Ponedeljak

15.30: Široki Brijeg - GOŠK Gabela

18.00: Zrinjski - Zvijezda

***kvote su podložne promenama



tagovi

BiH 1Sarajevo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara