Saša Marjanović (©MN Press)
Saša Marjanović (©MN Press)

Saša Marjanović: Želim u plej-of, pa da uzmemo bodove i Zvezdi i Partizanu

Vreme čitanja: 3min | pet. 15.03.24. | 09:10

"Dobijao sam čestitke i od navijača Partizana ", govori za Mozzart sport član poslednje generacije crno-belih koja je uzela titulu u ligi, nakon pobede Napretka u Humskoj

Kao da je suđeno da se Partizanu ne piše dobro kada Napredak u Humsku ulicu stigne 13. marta. Pre dve sezone, kao i pre dva dana, crno-beli su pred meč protiv Kruševljana držali prvo mesto na tabeli, a onda su Čarapani promenili izgled na vrhu tabele Mozzart Bet Superlige. Najpre remijem, u sezoni 2021/22 (0:0), te pobedom uz gol Andrije Majdevca (1:0). Prošlog puta gubitak pol pozicije za Partizan značio je i rastanak od povratka titule, ove sezone odlazak prednosti nad Crvenom zvezdom.

Jedan od trojice fudbalera koji su i tada i na poslednjoj utakmici dva rivala bili na terenu u dresu Čarapana jeste vezista Saša Marjanović. U biografiji to stoji još dvojici Jovanovića: beku Stefanu i krilnom napadaču Đorđu, dok je povreda omela Nemanju Đekovića da upiše još jedan duel protiv Partizana. No, zanimljivost vezana za iskusnog fudbalera u odnosu na potonje jeste što je Marjanović bio u Humskoj i kada su crno-beli osvojili poslednji pehar u šampionatu, tada u dresu jučerašnjeg rivala.

Izabrane vesti

Kao prema nekoj sada već tradiciji, Napredak je koban po Partizan u bitnim momentima u sezoni. Znali smo da je derbi izvukao energiju iz sastava Igora Duljaja, da nisu u dobroj ni fizičkoj ni emotivnoj spremi i da možemo da im napravimo problem. Ušli smo u meč da pobedimo, hteli da igramo kroz posed, preuzmemo kontrolu. Naravno da ništa nismo najavljivali, jer se Partizanu i ne preti, ali smo pružili maksimum i izvukli vredne bodove, doduše, uz malo sreće. Ali ne treba zaboraviti da je baš ona nama falila, na primer, u utakmici protiv Čukaričkog”, započinje Saša Marjanović razgovor za Mozzart sport.

Napravio je 36-godišnji igrač sredine terena bogatu karijeru, nekoliko sezona proveo i van granica Srbije, ali je ostalo upisano da je Partizan najzvučniji klub za koji je igrao. Baš onaj koga je drugi put u karijeri sapleo u borbi za prvo mesto u prvenstvu. Međutim, tvrdi Marjanović da je profesionalizam iznad svega, pa i verovatnih emocija prema crno-beloj boji. Ne treba, ipak, podsećati da je pod Bagdalom proveo mnogo više vremena nego u Humskoj, a nekim pogocima ušao u istoriju Napretka.

Dominacija Crvene zvezde u Srbiji i način na koji izgleda borba za titulu sigurno da i kod objektivne publike stvara želju da Partizan napokon dođe do prvog mesta. Međutim, ja sam dao sve da uzmemo bodove juče, što je moj odnos prema Napretkovom dresu na terenu i pokazao. Dobijao sam čestitke i od navijača Partizana na kraju meču za igru. Što se mojih pogleda tiče, reći ću ovo: da uđemo u plej-of, pa da uzmem sa Napretkom bodove i Zvezdi i Partizanu ponovo”.

Korak po korak ovog proleća tim Vladimira Gaćinovića je od donjeg dela tabele stigao na deveto mesto na lestvici, upisavši treći trijumf na poslednjih šest mečeva.

Ja sam došao zimus pod Bagdalu, ali je jasno da je trebalo vremena ekipi da dobije prave obrise. Čim je jedan tim duže na okupu, kao i trener, to se oseti u igri. Ekipa je rasla, prošli smo dobre pripreme i odlični rezultati doveli su nas do boljeg plasmana. Samo oni timovi koji u kontinuitetu pružaju dobre partije mogu da se nadaju tome, a pravi primer je Radnički iz Kragujevca. Ono što je bitno reći to je da možemo i moramo još da se nadogradimo”, uverava Marjanović.

Za Čarapane i Nišlije sledi najbitniji meč u sezoni, novi međusobni duel dva stara rivala, koji će puno značiti za oba sastava. Radničkom u borbi za opstanak, Napretku u trci za plej-of.

Kao i protiv Partizana, i protiv Radničkog se za pobedu pišu tri boda. Nišlije su dobra ekipa, promenili su sad trenera. Poznajem Dejana Joksimovića, ali neće on imati mnogo vremena da napravi svoj stil igre. Dele se pokazao kao vrhunsko pojačanje za našu ligu i od njega nam preti najveća opasnost. Ne bih rečima zvao navijače na novi ‘El Klasiko’, jer smo to već uradili juče u Humskoj, odnosom i rezultatom. Drago mi je što smo ih vratili na tribine protiv Novog Pazara i TSC-a, nadam se da ćemo u nedelju zajedno doći do nova tri boda”, završava Saša Marjanović priču za naš portal.



tagovi

Saša MarjanovićNapredak KruševacMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara