Unai Emeri (©Reuters)
Unai Emeri (©Reuters)

Sentimentalni Emeri postao većinski vlasnik kluba zbog oca i dede

Vreme čitanja: 1min | pet. 11.06.21. | 16:22

Trofejni trener kupio baskijskog trećeligaša

Promenio je razne gradove i države tokom dosadašnje trenerske karijere Unai Emeri. Pored Španije radio je u Rusiji, Francuskoj i Engleskoj. Sada je ponovo u domovini, gde vodi Viljareal kom je prošle sezone doneo Ligu Evrope, a s obzirom na to da mu je 49-godina, jasno je da ga čeka još mnogo toga u karijeri.

Pored trenerskog posla, nekadašnji vezista Real Sosijedada zarađuje i privatnim poslovima. Vlasnik je nekoliko firmi različitih delatnosti, a od nedavno i fudbalskog kluba - Real Uniona, piše španski El Mundo. Zajedno sa bratom Igorom i advokatom Hoseom Retom kupio je akcije baskijskog trećeligaša, a razlog za takav potez, međutim, nije ostvarivanje profita već je emotivne prirode.

Izabrane vesti

KVOTE ZA MEČEVE EVROPSKOG PRVENSTVA

Za Real Union svojevremeno su nastupali i otac i deda Unaija Emerija, obojica kao golmani. Deka Antonio je sakupio čak 110 utakmica između 1928. i 1935. godine, dok je tata Huan branio u 15 mečeva između 1957. i 1959. godine.

Reč je, inače, o jednom od najstarijih španskih klubova, koji je bio među 10 osnivača španskog prvenstva 1929. godine. U svojom vitrinama ima četiri trofeja Kupa kralja, ali je u najjačem rangu španskog fudbala učestvovao samo prve četiri godine. Decenijama već igra treću ili četvrtu ligu, uz povremeni uzlet do druge. Poslednji put 2009. godine.

Videćemo hoće li se to promeniti dolaskom sjajnog trenera na čelo kluba i kolike su uopšte njegove ambicije.


tagovi

Unai Emeri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara