Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Sepsi se ne šali

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.02.21. | 13:05

Ekipa iz Svetog Đorđa odlična ove sezone u rumunskoj Ligi 1, igra efikasno, samo je lider FCSB postigao više golova. Gosti iz Jašija bez boda na poslednjih pet utakmica

Prošle sezone malo je falilo da pehar Kupa Rumunije završi u vitranama Sepsija. Klub iz grada Sveti Đorđe igrao je finale, ali je poražen od FCSB-a (0:1). Sepsi napreduje iz godinu u godinu, a ove je blizu ulaska u plej-of Lige 1, odnosno plasmanu u prvih šest ekipa i nastavak borbe za Evropu. Samo su FCSB, Kluž i Krajova ispred tima koji dolazi iz oblasti Transilvanija. U Svetom Đorđu živi brojna mađarska populacija.

Sepsi danas (19.30) u prvom meču 22. kola rumunske Lige 1 dočekuje Poli Jaši, ekipu koja je u katastrofalnoj formi, sa pet vezanih poraza. Domaći tim ne zna za poraz već tri kola, a može da se pohvali da je jedini uspeo da ostane neporažen u Bukreštu protiv lidera FCSB-a.

Izabrane vesti

Klubovi u Rumuniji imaju velikih problema sa virusom korona. Arđeš je prošle nedelje odložio meč sa Sepsijem jer je imao čak 16 pozitivnih slučajeva COVID-19, a i tim iz Jašija, poslednjeplasirani na tabeli, prošle nedelje nije mogao da računa na novog trenera Andreija Kristea. On je morao u karantin zbog korone.

Tradicija je na strani Sepsija koji je na poslednjih 11 utakmica sa timom iz Jašija sedam puta pobedio, tri puta igrao nerešeno i samo jednom izgubio. U prvom delu sezone, ekipa iz Svetog Đorđa je slavila u gostima sa 4:1.

Sepsi igra utakmice ne veliki broj golova. Posle lider FCSB-a je dao najviše u ligi – 33. Na poslednja tri meča tim iz Svetog Đorđa je postigao čak 10 pogodaka, a na sve tri je dolazio tip 4-6 gola. Poli Jaši je prethodna četiri meča odigrao sa tri ili više pogodaka.


tagovi

Rumunska ligaRumunija 1RumunijaSepsiKSMS Jaši

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara