Sergej Milinković Savić (©Reuters)
Sergej Milinković Savić (©Reuters)

Sergej od ponedeljka u Formelu: Lotito veruje da neće otići iz Lacija u januaru

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.12.22. | 17:10

Srbin bi trebalo da bude spreman za gostovanje Lećeu, biće razgovora na svim nivoima o njegovoj daljoj budućnosti

Rane su još sveže, skočni zglob i dalje boli, a sve je bliži trenutak kada će se klupski fudbal vratiti u etar.

Za Sergeja Milinković Savića to znači da dolazi vreme velikih odluka. Vezista Lacija je prethodnih dana bio u Srbiji, gde se upoznao sa ćerkom Irinom i obavio rundu fizikalne terapije za skočni zglob koji je povredio još u Torinu tokom gostovanja Junventusu pre Mundijala.

Izabrane vesti

Nije tajna da je Sergeja zglob mučio tokom kompletne grupne faze u Dohi, zbog čega nismo videli najbolju verziju čoveka koji blista u Laciju i ove godine. Sada, kada je Srbija završila učešće na Svetskom prvenstvu, SMS se sprema za povratak u Formelo gde ga očekuju već u ponedeljak.

4. januar, 16.30: (4,00) Leće (3,20) Lacio (2,15)

U Rimu se do detalja bave svakodnevnicom našeg fudbalera. Najavljuje se da će sa ekipom otputovati na mini-pripreme u Tursku, gde će raditi pod budnim okom lekarske službe i pod posebnim programom kako bi sve bilo spremno za njegov veliki povratak u nastavku Serije A. Odnosno 4. januara kada Nebeskoplavi gostuju Lećeu.

Sa Sergejevim povratkom u klub, ponovo se otvara tema njegovog daljeg statusa. Sve se glasnije spekuliše o novom interesovanju Arsenala, koji je Lacio odbio letos. U priči je sada i Real Madrid, što je objavila milanska Gazeta. Međutim, kako Svetsko prvenstvo nije bilo plodonosno za Srbina, prvi čovek kluba Klaudio Lotito veruje da se ništa neće menjati, bar do leta.

Rimski Korijere delo Sport najavljuje Sergejev razgovor sa agentom Matejom Kežmanom i vrhom kluba, koji se opet nada da bi Srbin mogao uskoro da pristane na predlog novog ugovora koji sada ističe 2024. godine. U njemu bi, navodno, trebalo da bude ubačena i otkupna klauzula, koja dosad nije postojala na papiru. Pisalo se da je Kežman već imao usmeni dogovor sa Juventusom za SMS, ali da je teži deo posla da se klubovi nađu oko obeštećenja. Isti izvor tvrdi da je Lotito uveren da Milinković Savić neće otići do leta, da pomogne ekipi da se izbori za plasman u Ligu šampiona. A onda bi Lacio mogao da naplati razumnu svotu novca od eventualnih kupaca. U pitanju je suma između 40.000.000 i 50.000.000 evra.

Kežman i Lotito bi trebalo da se nađu i razgovaraju posle Mundijala. Naravno, pošto je prelazni rok živa stvar, ostavlja se prostor da Lacio ipak pusti Sergeja, ako stigne ponuda koja ne može da se odbije...



tagovi

Zimski prelazni rok 2023Sergej Milinković SavićLacioKlaudio Lotito

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara