Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Sero Portenjo orijentisao pažnju ka Kopa Libertadores

Vreme čitanja: 4min | ned. 14.04.24. | 23:03

Noćas mu na noge u paragvajskoj Aperturi dolazi Sportivo Amelijano

Duelom između Sero Portenja i Sportivo Ameliana koji je na programu noćas sa početkom od 02.00 časa po srednjoevropskom vremenu na stadionu Heneral Pablo Rohas u Asunsionu, zatvara se 13. kolo paragvajske Aperture. Oba tima, ove sezone pored obaveza u nacionalnim takmičenjima bore se i za što bolje rezultate na kontinentalnoj sceni. Domaći sastav i dalje je u konkurenciji za prvo mesto koje je doduše na izvesnoj distance i trenutno pripada Libertadu sa pet bodova prednosti, dok će tim iz prestoničkog predgrađa pokušati da popravi osrednji učinak u sezoni i ostane neporažen na ovom teškom gostovanju.

Sero Portenjo trenutno zauzima četvrto mesto u nacionalnoj ligi sa 20 bodova, sa pet bodova manje od Libertada koji vodi u prvenstvu Paragvaja. Podsećajući da takmičenje ima dve faze, sa 22 kola, a šampion svake faze se takmiči za titulu na kraju sezone. U prvih 12 utakmica koliko je Sero odigrao ove sezone, tim je zabeležio pet pobeda, pet remija i dva poraza, postigao 17 i primio ukupno 12 golova.

Izabrane vesti

U prethodna tri kola nacionalne elitne divizije, sastav Manuela Himeneza ostvario je tri uzastopne pobede, savladavši minimalnim rezultatom Sportivo Lukenjo u gostima, istim učinkom pobedili su Nasional Asunsion kod kuće, a u prošlom kolu su slavili i protiv Sportivo Trinidensea sa 3:1, takođe u gostima. Bitno je istaći da su sve tri prethodne pobede izvojevane protiv ekipa koje takođe učestvuju u nekom od kontinentalnih takmičenja, u ovom slučaju Kopa Sudamerikani.

02.00: (1,42) Sero Portenjo (4,20) Sportivo Amelijano (7,25)

Ipak, čini se da je u ovom trenutku u sezoni, tim svoju pažnju orijentisao ka Kupa Libertadoresu. U prvom kolu turnira izgubili su u gostima od Kolo Kola sa 1:0, a zatim su nedelju dana kasnije kao domaći tim pobedili Alijansu iz Lime iz Perua, minimalnim rezultatom i golom rezerviste Federika Kariza u šestom minute sudijske nadoknade.

Lokalni faktor je bio važan za tim u pobedi na međunarodnoj sceni, ali ipak moramo obratiti pažnju na kontinuitet rezultata koje Sero beleži ove sezone kada igra na svom stadionu, a oni nisu na nivou kakav se očekivao. U Aperturi paragvajske lige pobedili su samo dva puta kao domaći tim, uz dva poraza i dva remija. U poslednje četiri utakmice koje su igrali kod kuće, uključujući i utakmicu Libertadoresa, meč je imao jedan ili čak nijedan postignut gol.

Na drugoj strani imamo Sportivo Amelijano, koji ima vrlo skromne ciljeve za takmičenje i zapravo se ne bori za titulu. Njihova misija je da ne padne u drugu ligu i ko zna na koji način i kako da obezbedi plasman u kontinentalna takmičenja sledeće sezone, što se već desilo za ovu godinu. Sastav Pedra Sarabije u dosadašnjoj kampanji paragvajske Aperture predvodi sa učinkom od četiri pobede, četiri remija i četiri poraza, ćime trenutno zauzima sedmo mesto na tabeli sa 16 osvojenih bodova.

Postigli su 12 golova i primili ukupno 18, a u poslednje dve utakmice ekipa dolazi iz remija u nacionalnoj ligi, odigravši 1:1 u gostima protiv Takuarija i istim rezultatom takođe kao gost protiv Nasionala iz Asunsiona. Takođe, uzimajući u obzir i utakmice Kopa Sudamerikane, Amelijano već meča četiri meče ne zna za pobedu. U kontinentalnom takmičenju poraženi su kod kuće od Atletika Paranaensea iz Brazila sa 4:1, a zatim su otišli ​​u Urugvaj gde su izvukli remi bez golova sa Danubijom.

Ne sluti da će gosti iz predgrađa Asunsiona imati dovoljno snage da se suprotstave Sero Portenju koji nastupa pred svojom publikom. Poslednji okršaj ova dva tima odigrao se 24. januara u drugom kolu trenutne Aperture, kada je na stadionu Luis Alfonso Điađi u bariju Vilja Elsa gostujući tim slavio rezultatom 4:1. Ipak, ne treba isključiti činjenicu da, kada god je Amelijano gostovao na stadinu Heneral Pablo Rohas, uspevao je da postigne barem jedan gol, još od 2022. godine kada je ovaj tim po prvi put ostvario promociju u elitni rang paragvajskog fudbala.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

PARAGVAJ 1, APERTURA - 13. KOLO

Subota

Klub Gvarani - Sol de Amerika 1:0 (0:0)

Sportivo Trinidense - Dos de Majo 1:2 (1:0)

Nedelja

Olimpija - Takuari 2:1 (1:0)

Heneral Kabaljero - Nasional Asunsion 1:2 (0:2)

23.30: (3,80) Sportivo Lukenjo (3,30) Libertad (1,95)

Ponedeljak

02.00: (1,42) Sero Portenjo (4,20) Sportivo Amelijano (7,25)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Paragvaj 1Sero PortenjoAmelijano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara