Trent Aleksander Arnold
Trent Aleksander Arnold

Šest godina bez novog desnog beka, a onda - TAA!

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.03.24. | 17:29

Madridski Real motri na situaciju oko desnog beka Liverpula i planira ofanzivu na njega, ovog ili narednog leta

Vezni red je već osvežio, ako se najave evropskih medija obistine i Kilijan Embape zaista na kraju sezone dođe može se isto reći i za napad. Dakle, na redu je - odbrana. Odnosno njeni bokovi. Kako stvari stoje, u Realu planiraju da ozbiljno osveže bekovske pozicije u skorije vreme.

Na Santijago Bernabeuu se sprema poprilično uzbudljivo leto. Prethodnih godina bi u madridski klub stiglo jedno, eventualno dva zvučna imena za sezonu. U predstojeću bi Real pak mogao da uđe sa tri nova, kapitalna pojačanja. Embapeov dolazak praktično svi već sada uzimaju zdravo za gotovo, spekuliše se i o Alfonsu Dejvisu kao velikoj želji, ali ideja Florentina Peresa, Hosea Anhela Sančesa i Đunija Kalafata, trojca zaduženog za transfer politiku, je da pojačaju i suprotnu, desnu stranu odbrane. I bacili su oko na Trenta Aleksander Arnolda.

Izabrane vesti

Relevo piše da su Embape i Dejvis prioriteti u predstojećem prelaznom roku, budući da na njihovim dolascima rade već mesecima - u Kilijanovom slučaju i godinama - ali dodaje da je desni bek Liverpula isto tako već neko vreme na radaru uz napomenu da operacija nije u odmakloj fazi.

Zapravo, tek je na početku, s tim da, kako podseća pomenuti izvor, Real često planira i godinama unapred, češljajući tržište kako bi pronašao igrača koji se uklapa u njegov transfer plan. Posebno u godinama posle korona virusa, koji se ozbiljno odrazio na stanje u kasi madridskog kluba, Peres je pažljivo pristupao tržištu i birao najbolja rešenja. Igrače za koje neće morati da plati obeštećenje poput Antonija Ridigera i Davida Alabe ili pak one za koje neće morati previše da zavlači ruku u džep kao što su bili Toni Kros pre desetak godina, Tibo Kurtoa pre pet, odnosno Eduardo Kamavinga pre dve i po...

U drugu grupu igrača spadaju i Alfonso Dejvis i Trent Aleksander Arnold, s obzirom na to da i jednom i drugom ugovor ističe leta 2025. godine. Konkretno u slučaju engleskog reprezentativca, čelnici Liverpula nisu započeli pregovore sa njim oko produžetka saradnje i ukoliko se situacija ne promeni u međuvremenu, Relevo piše da će Kraljevski klub pokušati da je iskoristi kako bi 25-godišnjaka doveo na leto po pristupačnoj ceni ili pak za godinu dana bez obeštećenja.

Jasno je da će Liverpul učiniti sve da zadrži jednog od najvrednijih igrača u timu. Valja podsetiti da na Enfildu i dalje formiraju novi sportski sektor, ali teško je zamisliti da će, ko god bude njegov član, bez borbe prepustiti momka koji je ponikao u klupskoj akademiji. Kako bilo, Real još od leta 2018. godine i Alvara Odriosole nije pazario desnog beka, zbog čega su Dani Karvahal Lukas Vaskes komandovali desnom stranom prethodnih sezona, te ne treba da začudi ukoliko u skorije vreme krene u ofanzivu.


tagovi

Trent Aleksander ArnoldLiverpulReal Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara